Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 4. 2017,
9.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

državno prvenstvo HDD Jesenice Jaka Ankerst

Sobota, 8. 4. 2017, 9.45

6 let, 6 mesecev

Jaka Ankerst

"Takšnih težav, kot so bile na Jesenicah v preteklosti, ni"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Olimpija Jesenice hokej | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Prihodnost Jesenic se mi zdi svetla. Takšnih težav, kot naj bi bile v Ljubljani ali pa kot so bile v preteklosti na Jesenicah, ni. Upamo, da bo klub počasi prilezel tja, kjer je včasih bil," so želje povratnika med železarji Jake Ankersta, strelca štirih zadetkov ob uvodni finalni zmagi Jesenic na Olimpijo.

Eden od bolj razpoloženih hokejistov na četrtkovi prvi finalni tekmi državnega prvenstva med Olimpijo in Jesenicami je bil Jaka Ankerst. Napadalec gorenjske ekipe po zmagi z 10:5, h kateri je prispeval štiri zadetke, ni skrival veselja nad razpletom obračuna, po katerem si je z zmage željnimi soigralci priigral prednost v finalni seriji.

Nekateri posamezniki na visoki ravni

Decembra se je vrnil na Jesenice, za katere meni, da stopajo po pravi poti. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Decembra se je vrnil na Jesenice, za katere meni, da stopajo po pravi poti. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

"Lahko smo optimistični, zmagali smo za pet zadetkov," je bil zadovoljen 28-letnik, ki ne obžaluje, da se je decembra vrnil na Jesenice.

Tam se je ekspresno ustavil na začetku lanske sezone, ko se je po 14 dneh preselil v Francijo, dres železarjev pa je nosil tudi v sezoni 2011/12, ko so na Jesenicah še igrali v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

"Zadovoljen sem, da sem se spet odločil za Jesenice. Ekipi sem se priključil nekoliko pozneje, tako da je trajalo nekaj časa, da sem se privadil, a sem bil na koncu kar precej zadovoljen z mednarodno sezono. Mislim, da je bila uspešna tako zame kot za vso ekipo," pravi Gorenjec in o tekmovanju, v katerem so letos igrali, dodaja: "Alpska liga se je na koncu izkazala za kar dobro, kakovostno ligo. Videli smo, da so nekateri posamezniki v tem tekmovanju zelo dobri. Se pa zavedamo, da je liga EBEL kakovostnejša, sploh tiste ekipe, ki krojijo vrh lestvice."

Imeli možnost tudi za kaj več

Obžaluje le, da se jim ni uspelo uvrstiti v finale, ki se jim je nasmihal. V polfinalu proti Asiagu so vodili z 2:1 v zmagah, a so Italijani nato dvakrat zmagali in razžalostili rdečo slovensko četo: "Škoda, da v Alpski ligi nismo dosegli več, ker smo imeli res lepo možnost. Tudi na zadnji tekmi (vodili so z 2:0, nato pa izgubili z 2:4, op. a.), a v hokeju je pač tako. Zdaj nimamo kaj, morda pa prihodnjo sezono."

"Škoda, da v Alpski ligi nismo dosegli več, ker smo imeli res lepo možnost." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Škoda, da v Alpski ligi nismo dosegli več, ker smo imeli res lepo možnost." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

O tem, kje bo drsal v prihodnjem tekmovalnem obdobju, je še prehitro govoriti, pravi: "Težko je reči. Zdaj moramo najprej zmagati še dve tekmi državnega prvenstva, potem pa se bom odločal tudi o tem."

Svetla prihodnost

"Da bi se Jesenice čim prej vrnile tja, kjer so nekoč bile," so želje 28-letnika. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič "Da bi se Jesenice čim prej vrnile tja, kjer so nekoč bile," so želje 28-letnika. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Da na Jesenicah v zadnjem času organizacija deluje profesionalno, dogovorov pa se držijo, je potrdilo že več železarjev.

Tudi Ankerst verjame, da stopajo po pravi poti: "Težav, kot naj bi bile v Ljubljani ali pa kot so bile v preteklosti na Jesenicah, ni. Vzpostavili smo pristne odnose, zdi se mi, da smo res dober tim. Prihodnost se mi zdi svetla. Upamo, da bo klub počasi prilezel tja, kjer je včasih bil."

Na tej poti si varovanci slovenskega selektorja Nika Zupančiča želijo osvojiti tudi 11. naslov državnega prvaka od osamosvojitve. Prvi korak k temu so naredili v Ljubljani, drugega lahko v nedeljo v domači Podmežakli, kjer upajo na bučno podporo s tribun.

"Navijačev drugih ekip ne bi komentiral, a naši navijači so se že v Ljubljani zbrali v lepem številu in nas spodbujali. Vem, da jih bo v Podmežakli še več. Veliko nam pomenijo. So naš šesti igralec. Vemo, da smo zmagali šele na eni tekmi in da potrebujemo še dve zmagi, a verjamemo v naslov."

Druga finalna tekma se bo na Gorenjskem v nedeljo začela ob 19.15. Če bodo gostitelji zmagali, si bodo priigrali zaključni plošček za naslov prvaka. Tretja tekma bo v sredo ob isti uri v Tivoliju.

Ne spreglejte