Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 1. 2013,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 1. 2013, 8.25

8 let

IceFest: Bežigrajski štadion je velik zalogaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Do prve tekme na bežigrajskem štadionu je vedno manj časa, igrišče je za spektakel že pripravljeno, medtem ko prizorišče, kjer bo za navijače dobro poskrbljeno, počasi dobiva končno obliko.

Prejšnji teden je bil bežigrajski štadion gradbišče. A če je kdo mislil, da so ga začeli prenavljati, se je zmotil. Deležen je bil le kozmetičnih olepšav, saj bodo na njem med 4. in 6. januarjem odigrane tri tekme na prostem. Nasprotniki bodo Beljak, Medveščak in za konec še Celovec. Vsaka tekma bo spektakel zase, organizatorji pa pričakujejo, da si bo posamezen obračun ogledalo med 8.000 in 9.000 navijačev.

Seveda pričakujejo vodilni možje Olimpije nekoliko večji obisk tudi iz mest, od koder bodo prišli tekmeci. ''Po prvih napovedih in informacijah iz navijaškega kluba Celovca in Beljaka pričakujemo okoli 1.000 ljudi iz posameznega mesta. Kar se tiče Zagreba, pričakujemo med 500 in 1.000 navijači,'' je razkril pričakovanja član Olimpijinega vodstva Robert Verlič, ki nam je odgovoril tudi na vprašanje, ali pričakujejo kaj navijačev tudi od drugod po svetu: ''Spektakel na bežigrajskem štadionu je vseeno le nekoliko manj odmeven kot v puljskem amfiteatru. Kakšne evforije iz tujine zato ne pričakujemo. Si bodo pa po vsej verjetnosti kakšno tekmo ogledali tudi navijači drugih EBEL klubov.''

Po Celovcu, Šalati in Pulju sedaj v EBEL že Bežigrad

V EBEL je bilo doslej največ tekem na prostem odigranih na zagrebški Šalati, večja dogodka pa sta bila dva. Leta 2008 na celovškem štadionu, kjer si je obračun med KAC in VSV ogledalo kar 30.500 navijačev. Veliko bolj odmeven spektakel je bil letos septembra v Pulju. V zgodovinskem amfiteatru sta bili odigrani dve tekmi, na eni je imela čast nastopati tudi Olimpije, ki se je tudi veselila zmage.

''Zimska klasika v Celovcu je bila nekoliko drugačen projekt od tega, medtem ko so razmere na gradbišču iz Pulja kar podobne. Na prvi pogled morda deluje, da je bilo v Pulju težje organizirati dogodek, pa temu niti ni tako. Ko smo se lotili projekta, smo ugotovili, da je bežigrajski štadion kar velik zalogaj,'' je predhodna projekta konkurenčnih ekip ocenil Verlič.

Če so navijači onkraj Atlantika frustrirani zaradi stavke v NHL, pa bodo ljubljanski tudi na teh treh tekmah na delu občudovali Jana Muršaka. Slednji doslej res ni imel sreče s tekmami na prostem. Prav zaradi stavke je z Detroitom ostal brez spektakla pred več kot 100.000 navijači, v kadru za septembrsko tekmo v Pulju pa ga še ni bilo.

''Muršak je velika dodana vrednost Olimpije in smo se že pri pripravah na projekt tresli, kaj bo s stavko v NHL. Sedaj je jasno, da nam bo Jan lahko pomagal. Veselijo nas tudi rezultati na zadnjih tekmah, ki dokazujejo, da bo Olimpija na vseh treh obračunih povsem konkurenčna in se še naprej borila za zgornji del lestvice,'' pravi Verlič, ki je komentiral tudi nekatere zapise v medijih, da se je Olimpija zanimala na tekmah na prostem za usluge Anžeta Kopitarja: ''Takšna blagovna znamka kot je Anže Kopitar, je brez dvoma dodana vrednost. Ne le v igralnem smislu, temveč tudi v marketinškem. Direktor kluba Matjaž Sekelj je vzpostavil stik z Matjažem Kopitarjem pred dobrim tednom. Na žalost pa so pogodbene obveznosti Anžeta takšne, da kaj takega ni bilo uresničljivo. Poskusili smo, na žalost nam ni uspelo.''

Ne spreglejte