Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 9. 2016,
20.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi hokej HK ECE Celje HK Velenje Matjaž Rakovec Hokejska Zveza Slovenije Dejan Kontrec

Torek, 27. 9. 2016, 20.07

6 let, 7 mesecev

Velenjčani v družino HZS

Hokejsko prebujanje v Velenju, risi bodo drsali v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
HK Velenje HZS | Foto Hokejska zveza Slovenije

Foto: Hokejska zveza Slovenije

Hokejska zveza Slovenije bo kmalu številčnejša za nov kolektiv. Željo, da postanejo polnopravni člani HZS, so izrazili v Velenju, kjer so trenutno osredotočeni na mlade upe. Slovenska članska reprezentanca se bo med pripravami za eno tekmo preselila v Celje.

 

Hokejski klub Velenje bi polnopravni član HZS lahko postal že v začetku prihodnjega tedna, ko bo predsedstvo krovne hokejske organizacije na seji odločalo o velenjski vlogi za sprejetje pod svoje okrilje.

O želji, da bi Velenjčani zadrsali korak naprej, sta se vodstvi kluba in HZS danes pogovarjali v Velenju, kjer so trenutne aktivnosti kluba osredotočene zlasti na delo z mlajšimi kategorijami hokejistov, med katerimi jih nekaj že zdaj trenira tudi v Celju.

Predsednik HK Velenje Matjaž Novak in podpredsednik Janez Slivar sta predsedniku HZS Matjažu Rakovcu in generalnemu sekretarju Dejanu Kontrecu izrazila željo po polnopravnem članstvu v zvezi, ki bo v prihodnosti pomagala Velenjčanom.

Po besedah Kontreca bo HZS zagotovila določeno pomoč v opremi in trenerskem kadru. V prihodnje nameravajo pomagati tudi z ledeno ploskvijo, saj trenutni pogoji na velenjskem ledu v celoti ne ustrezajo tekmovalnim zahtevam. Vodstvo hokejske organizacije je tako predstavilo svoje načrte v zvezi z gradnjo montažnih ledenih dvoran po Sloveniji, izmed katerih bi v prihodnje ena lahko bila postavljena prav v Velenju.

Člani med pripravami v Celju

Risi bodo med spomladanskimi pripravami eno pripravljalno tekmo odigrali tudi v Celju. | Foto: Vid Ponikvar Risi bodo med spomladanskimi pripravami eno pripravljalno tekmo odigrali tudi v Celju. Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo HZS je v preteklih dneh obiskalo tudi HK ECE Celje, ki je s člani še lani nastopal v mednarodni ligi INL in se v polfinalu dobro upiral Jesenicam, to sezono pa nastopa le v domačem prvenstvu. V prihodnje bo zveza Celjanom pomagala s trenerskim kadrom.

Se pa v Celju lahko veselijo tudi aprilskega obiska članske reprezentance na njihovem ledu. Risi bodo namreč v sklopu spomladanskih priprav na svetovno prvenstvo elitne divizije eno od pripravljalnih tekem, najverjetneje proti Poljski, odigrali prav v knežjem mestu.

Ne spreglejte