SiolNET. Sportal Hokej
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Velenjčani v družino HZS

Hokejsko prebujanje v Velenju, risi bodo drsali v Celju

0,98

termometer

 | Foto: Hokejska zveza Slovenije
Foto: Hokejska zveza Slovenije

Hokejska zveza Slovenije bo kmalu številčnejša za nov kolektiv. Željo, da postanejo polnopravni člani HZS, so izrazili v Velenju, kjer so trenutno osredotočeni na mlade upe. Slovenska članska reprezentanca se bo med pripravami za eno tekmo preselila v Celje.

 

Hokejski klub Velenje bi polnopravni član HZS lahko postal že v začetku prihodnjega tedna, ko bo predsedstvo krovne hokejske organizacije na seji odločalo o velenjski vlogi za sprejetje pod svoje okrilje.

O želji, da bi Velenjčani zadrsali korak naprej, sta se vodstvi kluba in HZS danes pogovarjali v Velenju, kjer so trenutne aktivnosti kluba osredotočene zlasti na delo z mlajšimi kategorijami hokejistov, med katerimi jih nekaj že zdaj trenira tudi v Celju.

Predsednik HK Velenje Matjaž Novak in podpredsednik Janez Slivar sta predsedniku HZS Matjažu Rakovcu in generalnemu sekretarju Dejanu Kontrecu izrazila željo po polnopravnem članstvu v zvezi, ki bo v prihodnosti pomagala Velenjčanom.

Po besedah Kontreca bo HZS zagotovila določeno pomoč v opremi in trenerskem kadru. V prihodnje nameravajo pomagati tudi z ledeno ploskvijo, saj trenutni pogoji na velenjskem ledu v celoti ne ustrezajo tekmovalnim zahtevam. Vodstvo hokejske organizacije je tako predstavilo svoje načrte v zvezi z gradnjo montažnih ledenih dvoran po Sloveniji, izmed katerih bi v prihodnje ena lahko bila postavljena prav v Velenju.

Člani med pripravami v Celju

Risi bodo med spomladanskimi pripravami eno pripravljalno tekmo odigrali tudi v Celju. | Foto: Vid Ponikvar Risi bodo med spomladanskimi pripravami eno pripravljalno tekmo odigrali tudi v Celju. Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo HZS je v preteklih dneh obiskalo tudi HK ECE Celje, ki je s člani še lani nastopal v mednarodni ligi INL in se v polfinalu dobro upiral Jesenicam, to sezono pa nastopa le v domačem prvenstvu. V prihodnje bo zveza Celjanom pomagala s trenerskim kadrom.

Se pa v Celju lahko veselijo tudi aprilskega obiska članske reprezentance na njihovem ledu. Risi bodo namreč v sklopu spomladanskih priprav na svetovno prvenstvo elitne divizije eno od pripravljalnih tekem, najverjetneje proti Poljski, odigrali prav v knežjem mestu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 42
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin