Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 6. 2017,
8.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

David Planko Luka Kalan Miha Logar HDD Jesenice Alpska liga

Torek, 27. 6. 2017, 8.01

6 let, 6 mesecev

Kadrovanje

Na Jesenice se seli zadnja leta stalni član Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

David Planko | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Železarji so se za sodelovanje v Alpski ligi v prihodnji sezoni dogovorili s četrtim hokejistom. Njihov dres bo nosil celjski branilec David Planko, ki je zadnja tri leta igral pri Olimpiji.

Medtem ko iz Ljubljane še ni uradne potrditve, da bo HK Olimpija v prihodnji sezoni igral s člani v Alpski ligi – pretekli teden nam je predsednik Tomaž Vnuk dejal, da se s ključnim sponzorjem še niso dogovorili –, so na Jesenicah v svoje vrste zvabili v zadnjem času stalnega člana zmajev.

Njihov novi član je 24-letni branilec David Planko, ki je od sezone 2014/15 izkušnje nabiral v ligi EBEL pri Olimpiji. Lani je odigral 49 tekem v razširjenem avstrijskem prvenstvu in v statistiko vpisal pet podaj.

"Po koncu sezone me je poklical predsednik Jesenic Anže Pogačar. Ponudil mi je mesto v ekipi, povedal je svoje pogoje in želje. Zdelo se mi je zanimivo in sprejel sem ponujeno mesto v ekipi Jesenic. K temu je pripomogla negotovost v Ljubljani, drugih zanimivih ponudb pa tudi ni bilo. Vem, da so razmere za delo na Jesenicah zelo dobre, da je ekipa ambiciozna, dokaj mlada in da v slačilnici vlada dobro vzdušje. Novo okolje me bo zanesljivo zelo motiviralo. Zavedam se, kaj na Jesenicah edino šteje. Kot ekipa to lahko dosežemo," je ob podpisu enoletne pogodbe za uradno stran kluba dejal Celjan.

Stojanovič na Madžarsko

Z Jesenic odhaja vratar Rok Stojanovič. Kranjčan se seli na Madžarsko, kjer bo igral za Dunaújváros, ki igra v ligi MOL. 26-letnik je lani v Alpski ligi branil na 22 tekmah rednega dela, na katerih je bil 92,3-odstotno uspešen, na osmih obračunih končnice pa je bil 91,6-odstotno zanesljiv. V končnici državnega prvenstva je bil v vratih na eni teki (90 %), v pokalu Slovenije je dobil priložnost na dveh srečanjih (97,1 %), v Celinskem pokalu pa prav tako na eni (94,1 %).

Ostajata Logar in Kalan

Pred Plankom so na Jesenicah uradno razkrili tri hokejiste, ki bodo vztrajali v rdečem dresu. Prvi je železarjem rekel da 20-letni napadalec Žan Jezovšek. Pretekli teden sta z Jesenicami pogodbo podaljšala še 21-letni branilec Miha Logar in 24-letni napadalec Luka Kalan. Kljub mladosti bosta imela precej pomembni vlogi, sploh če bodo v klubu, kot nam je pred časom dejal predsednik Anže Pogačar, na koncu precej pomladili moštvo.

"Novo pogodbo z Jesenicami sem podpisal predvsem zato, ker verjamem, da lahko tu še napredujem. Tukaj se počutim kot doma. Verjamem, da bodo navijači tudi v prihodnji sezoni na Jesenicah gledali odličen hokej," je ob podpisu sodelovanja za uradno spletno stran kluba dejal Kalan. Miha Logar se je aprila takole veselil naslova državnega prvaka. Zmagoviti zadetek za novo zvezdico Jesenic, pri katerih ostaja še eno sezono, je dosegel v podaljšku tretje tekme. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Miha Logar se je aprila takole veselil naslova državnega prvaka. Zmagoviti zadetek za novo zvezdico Jesenic, pri katerih ostaja še eno sezono, je dosegel v podaljšku tretje tekme. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Še en Kranjčan v moštvu Logar je dopolnil novega starega soigralca. "V ligi je kar nekaj ekip, ki so vso sezono igrale odličen hokej. Liga je odlična za razvoj mladih hokejistov. Kakovost lige in moč klubov sta se dokončno pokazali v končnici, ko se je igral trd, hiter in odličen hokej. V prihodnji sezoni pričakujem, da bo v ligo AHL prišlo še kar nekaj odličnih igralcev, s tem pa se bo kakovost lige še dvignila," meni mladi očka, ki je v finalu državnega prvenstva z zmagovitim zadetkom odločil o prvaku.



Nekateri z vidnimi vlogami so odšli

Jeseničanom, ki še iščejo trenerja, ni uspelo zadržati kar nekaj igralcev z najvidnejšimi vlogami. Tako se je najkoristnejši igralec lige (MVP) Eric Pance preselil k ligaškemu nasprotniku Val Pusterii, Jaka Ankerst v Lyon, Saša Rajsarja so povezovali z Medveščakom, Jureta Sotlarja pa bi lahko spet gledali v matični Olimpiji. O vrnitvi med zmaje sicer še noče govoriti. "Ko bodo stvari glede moje prihodnosti uradne, bom z veseljem kaj povedal," pravi Sotlar.

Ne spreglejte