Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 9. 2013,
10.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Liga INL

Nedelja, 29. 9. 2013, 10.22

8 let

"Hat-trick" Raze, katastrofa Bleda, zmaga Slavije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi v drugem krogu lige INL je do zmage prišla le ena slovenska ekipa. Playboy Slavija je bila boljša od Celja. Za Jesenice je Tomaž Razingar dosegel tri zadetke, a je bilo na koncu premalo za točko.

V edinem slovenskem obračunu drugega kroga lige INL v prvi tretjini ni bilo zadetkov. Drugi del igre pa je bolje začela Slavija, ki je po 38 sekundah prišla do prvega zadetka na tekmi. Med strelce se je vpisal Jaka Zdešar. Domači so odgovorili le nekaj več kot minuto pozneje, gol je zabil Andrej Kolar. Do konca druge tretjine golov ni bilo več, bilo pa je kar nekaj izključitev. Aktualni prvaki so v tretji tretjini dosegli še dva gola in se veselili zmage. Med strelce sta se vpisala Tilen Zagorc Pilko in Jure Sotlar, ki je po petkovem golu v ligi EBEL dodal še enega v ligi INL. Igralec tekme je bil brez dvoma Jaka Zdešar, ki je dosegel zadetek in dve podaji.

Potem ko so Blejci v prvem krogu prišli v Kalternu do točke, so doma proti Neumarktu doživeli pravo katastrofo. Vse je bilo odločeno že v prvi tretjini, pa čeprav prvih devet minut ni prišlo do zadetka. Nato pa se je začelo. V desetih minutah so gostje dosegli kar šest zadetkov, pri zaostanku z 0:4 je prišlo tudi do menjave vratarjev, namesto Naceta Kapusa je med vratnice stopil Urban Avsenik. Druga tretjina je bila veliko boljša, Nejc Korpar je dosegel častni zadetek za ekipo, vendar pa je v tem delu igre zadel tudi italijanski predstavnik, med strelce se je vpisal Matteo Peiti. V zadnji tretjini pa je bil Neumarkt znova podjetnejši in zabil še tri zadetke.

Premiera se ni končala po željah Železarjev, saj so v Meranu ostali praznih rok. Navijači na tribunah so videli strelski dvoboj Taggart Desmet – Tomaž Razingar, ki se je končal neodločeno, oba sta zabila po tri zadetke, je pa prvi v statistiko vpisal tudi podajo. Kapetan ekipe Team Jesenice je v polno zadel po vsega 33 sekundah, a je še v prvi tretjini prišlo do izenačenja. Izbranci Gorazda Reklja so nato dvakrat zaostajali, obakrat je izenačil Raza. A vsega 28 sekund po zadnjem izenačenju je Desmet soigralce povedel v vodstvo, v koncu pa zabil zadetek v prazno mrežo, saj so Jeseničani skušali do izenačenja priti tudi brez vratarja. Jesenice so si pripravile kar 14 strelov več (razmerje 45:31), a je bil Thomas Commissio med vratnicami bolj razpoložen kot Matic Boh. "Treba je reči, da smo bili na srečanju proti Meranu res nevarnejši. Sprožili smo več nevarnih strelov, ampak v zaključku akcij nismo bili dovolj zbrani. Le Tomaž Razingar je bil pri strelu. V ključnem trenutku smo zadeli tudi dve vratnici, nekaj več natančnosti pa bi nas lahko pripeljalo v prednost, s tem pa do zmage," je po tekmi dejal strateg zasedbe z Gorenjske.

V Kranju so Orli drago prodali svojo kožo. V prvi tretjini se nobena mreža ni zatresla, obe ekipi sta bili previdni, dobro delo pa sta opravila tudi oba vratarja. V drugem delu igre pa je le prišlo do prvega gola na tekmi, v 35. minuti je Roka Stojanoviča ugnal Thobias Ebner. V zadnji tretjini so se domači podali v lov na izenačenje in do tega prišli v 48. minuti, ko je bil natančen Jernej Vodnjov. A veselje ni trajalo dolgo. Le 34 sekund, ko je nekdanji NHL-ovec David Hale zadel za 2:1. Gostje so nato povedli s 3:1, triglavani pa so se v igro vrnili ob igralcu več, ko se je med strelce vpisal Miha Ahačič. Sledil je nov lov na izenačenje, minuto in pol pred koncem pa je Daniel Peruzzo razblinil dvome o zmagovalcu. "Danes so tehnico na stran gostov prevesili tujci, ki so znali v določenih trenutkih umiriti igro. Pri tem lahko poudarim, da smo igrali tako, kot smo se dogovorili, predvsem disciplinirano. Plod te igre so bile tudi priložnosti, ki smo si jih ustvarili, žal pa ne tudi izkoristili," je po tekmi razmišljal trener Gorazd Drinovec.

Ne spreglejte