SiolNET. Sportal Hokej
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hardy Nilsson nič več trener Djurgardensna

1

termometer

Nilsson sedaj že bivši trener Djurgardensna in reprezentance Švedske je bil s svojega položaja odpuščen zaradi nezadovoljstva z rezultati kluba.

Klub, ki ga je vodil, do sedaj ni prikazal takšnih rezultatov, kot so pričakovali. V švedskem hokejskem prvenstvu trenutno zaseda slabo enajsto mesto. Po vrsti slabih rezultatov so se v klubu odločili, da odpustijo glavnega trenerja Hardyja Nilssona in njegovega pomočnika Mikaela Johanssona.

Hardy Nilsson ima na Švedskem ustvarjeno ime, saj je osvojil že veliko dobrih rezultatov. Z reprezentanco Švedske je osvajal kolajne na največjih tekmovanjih, z bivšim klubom Djurgardensom pa je dvakrat zapored osvojil naslov državnih prvakov (2000, 2001). Po dveh sezonah delovanja na Švedskem se je za nekaj časa preselil v Avstrijo, kjer je vodil Salzburg. Leta 2009 pa se je vrnil v Djurgardensen, kjer je sedaj ponovno zaključil svoje delovanje na mestu trenerja.

Kot novi glavni trener je bil imenovan Tony Zabel, ki je bil kar nekaj let trener mladincev v Djurgardensu. Pomagal mu bo Nichlas Falk, ki se je preteklo sezono upokojil kot igralec. Pomočnik trenerja pa ostaja Tomas Montén. Zabel pa je samo začasna rešitev kluba. Z naslednjo sezono bo glavni trener Charles Berglund, ki trenutno ni bil na voljo zaradi drugih obveznosti.

Djurgardens sicer ni edini klub v ligi Elitserien, ki je letos že menjal trenerja. To so storili tudi že v Timri, Linköpingsu in Färjestadsu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin