Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2012,
21.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HK Olimpija liga EBEL

Četrtek, 26. 1. 2012, 21.25

8 let

H. Järvenpää: Preprosto, čvrsto in učinkovito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
''Zmaji'' v drugem delu po dveh tekmah še nimajo osvojene točke, v petek gostijo Medveščak, ki se v Tivoliju počuti kot doma, saj je zmagal vseh osem medsebojnih obračunov v EBEL.

Uvodna obračuna drugega dela se nista razpletla po željah Olimpije, oba je namreč izgubila v gosteh. Najprej na Madžarskem in nato še pri vodilnem Linzu. Če prištejemo še poraza iz prvega dela, pridemo do štirih zaporednih porazov, ki bi počasi lahko vnesli nemir v garderobo. V napadu ''zeleno-beli'' znova niso razpoloženi, nič kaj bolje pa ni v obrambi. Na zadnjih štirih tekmah so namreč dosegli prav toliko zadetkov, medtem ko so jih prejeli kar 17.

''V prvi tretjini so igralci Linza pokazali veliko več želje, še dobro, da smo prejeli le en zadetek, lahko bi namreč prišlo do pravega 'masakra', lahko bi bilo tudi 10:0 za nasprotnike. V drugi in tretji tretjini pa smo zaigrali veliko bolje, na žalost pa nam ni uspelo doseči zadetka. Linz je na drugi strani igral zelo dolgočasnim obrambnim sistemom v obrambni tretjini, njihova obramba je bila zelo čvrsta. Mi smo imeli odlične priložnosti za zadetek, vendar nismo bili natančni, Linz pa je znal najti pot do mreže,'' je po porazu v Linzu dejal Hannu Järvenpää.

Bodo le prekinili niz proti Medveščaku?

Hokejisti Olimpije bodo naredili vse, da prekinejo negativen niz, vendar pa bo to zelo težko, na njihovi strani pa ni niti statistika. Medveščak je namreč doslej zmagal vseh osem medsebojnih obračunov v EBEL, igralci so v vrhunski formi, kar dokazuje tudi drugo mesto na lestvici. Še posebej nevaren je napad Frank Banham, Joel Prpic in Ryan Kinasewich, slednji je na zadnjih desetih tekmah zbral kar 18 točk. Učinkoviti trojici je potrebno prišteti še najboljšega vratarja lige Roberta Kristana, ki bo znova zadnja prepreka med vratnicami.

''Tekma bo znova povsem nova zgodba. Na zadnjem obračunu pred 15.000 navijači smo bili močno oslabljeni, v napadu je moral zaigrati kar Jamie Fraser. Tokrat imamo na voljo dovolj napadalcev, v postavo so se vrnili Taylor, McBride in Verlič. Vsi vemo, kdo bo na drugi strani stal med vratnicami. Robert Kristan vedno blesti proti slovenskima kluboma. Igrati bomo morali preprosto, v obrambi čvrsto in enostavno, ko pa si bomo pripravili priložnost, bomo morali znati premagati vratarja,'' pred obračunom razmišlja finski strateg, ki ne bo mogel računati na Aleša Mušiča in Anžeta Ropreta, ki februarja odhaja na operacijo.

Ne spreglejte