Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2016,
10.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

2

Natisni članek

Eric Pance HDD Jesenice Alpska liga hokej

Ponedeljek, 18. 7. 2016, 10.32

6 let, 6 mesecev

Nov Ljubljančan na Jesenicah

Eric Pance v novo sezono z železarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

2

Eric Pance | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseniški tabor je po Juretu Sotlarju bogatejši še za enega otroka Olimpije, v prihodnji sezoni bo v rdečem dresu v Alpski ligi igral Eric Pance.

Pred skoraj dvema letoma je kot strela z jasnega udarila novica, da takrat komaj 23-letni hokejski up Eric Pance končuje kariero. Olimpija je sprva dejala, da ga na pripravljalni tekmi na Jesenicah ni bilo zaradi zdravstvenih težav, nato pa kaj kmalu potrdila, da se je odločil postaviti drsalke v kot.

O svoji odločitvi je vselej nerad govoril, a ko se je po letu premora v zadnji sezoni le vrnil na led – večji del je igral za madžarski UTE Ujpest –, nam je decembra povedal: "V tistem trenutku sem bil stoodstoten, da ne bom več igral. Hokej se mi je zameril. Takrat nisem bil motiviran, hokeju nisem mogel dati nič. Nisem pa polovičar. Mislim, da je motivacija najpomembnejša. Če je ni, potem vse skupaj nima smisla."

Ni več našel motivacije

Pri Olimpiji, pri kateri že takrat ni manjkalo težav, motivacije ni več našel. "To se mi je zgodilo pri Olimpiji, kjer nisem dobil prave priložnosti in sem imel premalo igralnega časa. Seveda so bile izjeme in ta je bila trener Hannu Järvenpää, pod katerim sem igral več, imel vidnejšo vlogo, s tem pa tudi zelo dobro statistiko. Veliko stvari v Olimpiji je bilo, o katerih ne želim izgubljati besed. Vse skupaj je pripeljalo tako daleč, da sem v določenem trenutku čutil, da nimam več kaj dati hokeju, in končal svojo karireo," je napadalec svoje zadnje obdobje v dresu zmajev komentiral za uradno spletno stran novega kluba.

"Mentalno sem močnejši, motivacija se je vrnila, s tem pa tudi volja in želja igrati hokej. Vrnilo se je tisto, kar sem pri Olimpiji izgubil." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Mentalno sem močnejši, motivacija se je vrnila, s tem pa tudi volja in želja igrati hokej. Vrnilo se je tisto, kar sem pri Olimpiji izgubil." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vrnila se je želja

Z Jesenicami, kjer ga bo vodil selektor reprezentance – Pance je v sezoni 2011/12 s člansko reprezentanco zaigral na SP divizije I – Nik Zupančič, se je dogovoril za enoletno sodelovanje.

"Občutki so ostali, spretnost v rokah je še prisotna, moč je ostala taka, kot mora biti. Spremenil pa sem se v glavi. Ta izkušnja me je utrdila. Mentalno sem močnejši, motivacija se je vrnila, s tem pa tudi volja in želja igrati hokej. Vrnilo se je tisto, kar sem pri Olimpiji izgubil," je 25-letnik potrdil, da spet uživa v hokeju, in v klubski diktafon izpovedal še želje: "Moji cilji so visoki, kot so visoki tudi klubski cilji. Kot igralec vem, kaj moram storiti. Preprosto moram iz tekme v tekmo dati vse od sebe, pokazati dobre igre ter ekipi pomagati do visokih uvrstitev in številnih zmag. Želim si, da bi bili konkurenčni vsem v vseh tekmovanjih."

Magovac je spet doma

Po štirih sezonah v tujini se domov vrača 24-letni branilec Aleksander Magovac, ki se je z železarji prav tako dogovoril za enoletno sodelovanje. Otrok jeseniške hokejske šole je zadnji dve sezoni preživel v ligi INL, igral je za Kitzbühel.

Ne spreglejte