Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2011,
21.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Drew Doughty Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 14. 7. 2011, 21.11

7 let, 12 mesecev

Doughty še čaka na pravo ponudbo ''kraljev''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko so pri Los Angeles Kings bolj ali manj uspešno trgovali pred novo sezono, pa še vedno ostaja odprto vprašanje glede branilca Drewa Doughtyja, kateremu bo potekla pogodba.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so pred začetkom nove sezone uspeli v svoje vrste zvabiti dva odlična napadalca, Mika Richardsa, ki je bil zadnje tri sezone kapetan Philadelphie in Simona Gagneja, ki je v zadnji sezoni igral za Tampa Bay, pred tem pa kar deset sezon prav tako za Philadelphio. Ob tem so pred dvema dnevoma za dve leti podaljšali pogodbo z napadalcem Bradom Richardsonom in se s tem izognili arbitraži.

Še vedno pa navijači z napetostjo čakajo, ali bo v prihodnje dres ''kraljev'' še naprej nosil ofenzivni branilec Drew Doughty, kateremu bo potekla pogodba in bo postal prost igralec z omejenimi pravicami. Klub naj bi 21-letnemu branilcu ponudil devetletno pogodbo, ki mu bi na leto navrgla kar 6,5 milijona ameriških dolarjev. Vendar pa eden izmed dveh zastopnikov Kanadčana, Don Meehan, pravi, da ni bil v kontaktu s predstavniki Los Angelesa vse od 23. junija. ''Mislim, da bi Doughty z veseljem ostal v Los Angelesu, če bi mu ponudili pogoje, ki bi ga zadovoljili. Tako je navodilo, ki ga imam, da se pogajam v smeri, ki bi zadovoljila mojega klienta,'' je o možnosti ostanka pri ''kraljih'' dejal Meehan.

Doughty je bil leta 2008 izbran na naboru kot drugi s strani Los Angeles Kings, za katere je odigral tri sezone in na 251 tekmah v statistiko vpisal 137 točk. ''Zavedam se, kako pomemben je Doughty za Los Angeles v fazi napada. Prepričan sem, da se tega zavedajo tudi v klubu in zato vedo, kaj morajo narediti, da moj klient ostane del franšize. Prepričan sem tudi, da se bomo ob primernem času vsi usedli skupaj in nadaljevali pogovore,'' je še dodal eden izmed zastopnikov kanadskega branilca.

Med Los Angelesom in Edmontonom poteka mediacija

Denar za potrebne nakupe so pri Los Angelesu dobili tudi z menjavami, med katerimi je t.i. salary cap sprostil odhod napadalca Ryana Smytha, ki je odšel v Edmonton za Colina Fraserja.

Vodstvo ''kraljev'' pa je ugotovilo, da zdravstveno stanje Fraserja ni povsem optimalno. Generalni direktor je dejal tudi, da so pri Edmontonu nepošteni, saj so jim poslali poškodovanega igralca, še pred tem so jim ponujali Gilberta Brula, ki je prav tako poškodovan. ''Kralji'' so se zato pritožili pri NHL, tako da sedaj poteka mediacija med obema kluboma, ki jo vodi generalni svetovalec NHL David Zimmerman. Kings očitajo drugi strani, da je slednja zavajala pri prikazu narave poškodbe Fraserja. ''Na tej točki skušamo pomagati, da bi prišli do rešitve, ki bi zadovoljila obe strani,'' je o poteku zadeve dejal glavni komisar NHL Bill Daly.

Ne spreglejte