Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2013,
21.52

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 25. 1. 2013, 21.52

8 let, 3 mesece

Borbena Olimpija do velike zmage nad ''rdečimi biki''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Olimpije so proti Salzburgu prikazali popolnoma drug obraz kot pred desetimi dnevi in z borbeno igro prišli do prve zmage (4:2) nad ''rdečimi biki'' v sezoni.

V dvorani pod Rožnikom so hokejisti Olimpije gostili prvo tekmo drugega dela tekmovanja, v katerem se borijo za končnico. Nasprotniki pa neugodni "rdeči biki", ki jih Ljubljančani v rednem delu na štirih srečanjih niso uspeli premagati. ''Zmajem'' ni mogel pomagati branilec Patrick Coulombe, ki se je poškodoval na torkovi tekmi v Szekesfehervarju.

Obrist za hitro vodstvo, McBride za izenačenje

Gostje, ki so natanko pred desetimi dnevi dodobra napolnili mrežo Matica Boha, so začeli odločno in že v drugi minuti dali vedeti, da so v Ljubljano prišli po dve točki. Po podajah Thomasa Raffla in Matthiasa Trattniga je Patrick Obrist ploščico pod prečko spravil v ljubljansko mrežo. Ko se je že zdelo, da se bo ponovila zadnja tekma, je Olimpija pokazala borbeni obraz in bila povsem enakovreden tekmec Salzburžanom. Ljubljančani so obstreljevali Luko Gračnarja, ki je vse do osme minute uspešno preprečeval izenačenje. Takrat sta na kazensko klop morala sesti Chris D`Alvise in Kevin Puschnik, zeleno-belim pa je očitno igra štiri na štiri ustrezala, saj so po devetih sekundah poskrbeli za izenačenje. Z modre črte je ustrelil Damjan Dervarič, ki se je po okrevanju vrnil v moštvo na prejšnji tekmi proti Sapi, Brock McBride pa je pred golom le še potisnil ploščico za hrbet Gračnarja. Že tri minute zatem je bilo spet vroče pred vrati ''rdeči bikov'', saj so domači eden za drugim streljali, plošček je kar nekaj časa poskakoval pred gostujočim čuvajem mreže, ki ga je naposled le uspel ukrotiti. Do konca tretjine je za nekaj nervoze med maloštevilnimi navijači v Tivoliju poskrbel Thomas Raffl, ki je močno streljal z modre črte, a je bil Kuhn na mestu, tako da sta ekipi na odmor odšli izenačeni.

Napadalna Olimpija in bled obraz Salzburga

Nadaljevanje je prineslo napadalno igro Olimpije, ki je bila boljši nasprotnik. Že v tretji minuti je po desni pobegnil Eric Pance, pridrsal pred Gračnarja, ki pa je njegov strel zaustavil. Le dve minuti kasneje pa je svojo priložnost izkoristil Aleš Mušič, ki je Salzburžanom na modri črti lepo ukradel plošček, se ''pripeljal'' pred Hrušičana in s strelom pod prečko poskrbel za prvo vodstvo domačih na tekmi. Minimalno vodstvo je ''zmajem'' dalo še dodatnega elana, saj so še naprej napadali in bili popolnoma druga ekipa kot pred desetimi dnevi. V 28. minuti je med občinstvom znova završalo, kreatorji tretjega zadetka pa Andrej Hebar, ki je podal do Mihe Verliča, ta pa na drugo stran pred gol do samega Žigo Panceta. Trije prejeti zadetki le blede sence ekipe, ki je nedavno povsem nadigrala Ljubljančane, so pomenili menjavo na vratarskem položaju, in sicer je med vratnici stopil Bernd Brückler. Gostje so le s težavo prihajali do konkretnih strelov, še najbolj je bil nevaren Douglas Lynch, ki je z modre črte natančno streljal, a mu zanesljivega Kuhna ni uspelo premagati. Je pa uspel salzburški obrambi pobegniti Kevin DeVergilio, ki ga je nato oviral vratar Brückler, a si prislužil le dvominutno kazen. Gostje so postajali vse bolj nervozni in zaradi številnih prekrškov so morali kar nekajkrat oditi na ''hlajenje'', tako da je imela Olimpija dobrih 40 sekund dva igralca več, a številčne prednosti ni izkoristila. V zadnjih dveh minutah so nekaj več borbenosti in želje pokazali tudi gostje, a rezultata niso uspeli znižati.

Težkih pet minut za prvo zmago v sezoni nad ''rdečimi biki''

Odmor je Salzburžanom očitno dobro del, saj sta kaj hitro po začetku tretjine zapretila strelec prvega zadetka Obrist, katerega strel je ljubljanski vratar ubranil, in Kevin Puschnik, ki je poskušal v mrežo pospraviti odbitek, a mu ni uspelo. So pa izid uspeli znižati v 46. minuti, ko je Thomas Raffl izza gola podal do Roberta Schrempa, ki je premagal Kuhna. A le deset sekund so potrebovali ''zmaji'', da so prednost spet zvišali na dva zadetka, Brücklerja je prvič premagal Chris D`Alvise. Sledile so nervozne minute, ko je sodniška četverica Andreju Hebarju prisodila disciplinsko kazen tekme in Ljubljančani so imeli pet minut igralca manj. A so z borbeno igro in spet odličnim vratarjem uspeli ubraniti petminutni napad ''rdečih bikov''. Gostje so tudi po izenačenju moči na ledu obstreljevali ljubljanska vrata, poskušali tudi brez vratarja, a je Jerry Kuhn poskrbel, da nobena ploščica ni končala za njegovim hrbtom in da se je Olimpija na koncu veselila prve zmage nad hokejisti iz Mozartovega mesta v sezoni.

Ne spreglejte