Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
21.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 21.56

8 let

Boh odgnal ''hudiče''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oslabljena Tilia Olimpija je še enkrat stisnila iz sebe zadnje atome moči, na šesti tekmi je s 4:3 ugnala madžarsko Albo in s 4:2 v zmagah odpotovala v polfinale lige EBEL.

Oslabljeni ''zmaji'' že dolgo niso imeli takšne podpore s tribun kot na šesti tekmi četrtfinala, da je čas za hokej je nakazala gneča okoli Tivolija, do katere je prišlo že dobro uro pred tekmo. Dolgo pa ni bil seznam igralcev popoln do zadnjega mesta, finski strateg je tokrat vpoklical vse možne mlade moči iz HK Olimpije, veseli pa tudi dejstvo, da je vodstvu le uspelo registrirati rezervnega vratarja, mesto je zasedel Mitja Koren.

Ograjenšek v polno, Sofron dvakrat v vratnico SAPA je začela odločno, ''zmaji'' pa so bili nekoliko bolj previdni, že v peti minuti se je prvič zatresla vratnica, Ištvan Sofron je sprožil strel, nato prišel do odbitka, veselje mu je preprečila vratnica. Minuto zatem je Olimpija prišla do igralca več, najkonkretnejše je poizkusil Jamie Fraser z modre črte, a je bil vratar Adam Munro na mestu. V deveti minuti je najprej do strela prišel Igor Cvetek, na drugi strani je bil Boh na tleh Justin Dacosta pa je zatresel zunanji del mreže. Nedolgo zatem je Sofronu že drugič veselje preprečila vratnica, v 12. minuti so gostje izvedli protinapad, ki se je končal z natančnim strelom in zadetkom Martona Vasa.

Nadaljevala se je borba za osvojitev nevtralne tretjine, v 16. minuti pa je po hitrem prehodu v napadalno tretjino do strela prišel Cvetek, pred vrati pa je plošček v mrežo preusmeril Ken Ograjenšek in poskrbel, da je dvorana skočila na noge. Zadetek je dal domačim krila, saj so si do konca tega dela lepši priložnosti, a je Albin čuvaj mreže zaustavil poizkusa Erica Panceta in Brocka McBrideja.

McBride uspešno izvedel kazenski strel

Drugo tretjino je boljše začela Olimpija, že v prvi minuti je do strela prišel McBride, nedolgo zatem pa situacije dveh igralcev proti enem ni znal izkoristiti Hughes. Madžarski "hudiči" so pobudo prepustili nasprotniku, v 24. minuti sta tako poizkusila Damjan Dervarič in Brad Cole, ki pa nista bila dovolj natančna. Minuto zatem so imeli gostje ''power-play'', močan strel je sprožil Arpad Mihaly, na mestu je bil Boh. Slednji se je nedolgo zatem izkazal tudi pri poizkusu Justina Dacoste. Sledila je tudi igra ob igralcu več Olimpije, najprej je poizkusil Justin Taylor, nato pa je prišel plošček, ki je sprožil strel, odbitek pa je v mrežo potisnil Aleš Mušič in poskrbel za prvo vodstvo na tekmi.

Točno na polovici tekme je prišel nov ''power-play'' za domače, ki pa se ni končal dobro. Cole je na modri črti izgubil plošček, Balasz Ladanyi je pobegnil po levi strani, podal na drugo stran, kjer je Vas iz prve izenačil. Tudi v 33. minuti je imela Olimpija igralca več, znova ga ni izkoristila, je pa tri minute zatem McBride ušel nasprotnikovim igralcem, bil podrt, glavni sodnik je brez oklevanja pokazal na kazenski strel. Tega je kanadski napadale z mrežico na čeladi izvedel vrhunsko in še poskrbel za novo eksplozijo v dvorani. Še v isti minuti je SAPA prišla do strela, plošček pa se je zaustavil na golovi črti. Boh se je moral izjemno potruditi tudi v 37. minuti, ko je zaustavil strel Ladislava Sikorcina, nato pa je sledil hiter protinapad, a Hughes in David Sefič nista bila uspešna.

Polfinale je tu

V zadnji tretjini se je SAPA le nekoliko odprla, domači pa so zapirali nevtralno tretjino tudi s petimi možmi. Madžari so se tudi odločili, da bo s streli poizkusili z vseh strani (Dacosta, Palkovics in Ryan), prav tako je veliko podaj letelo pred vrata Boha, ki je v 47. minuti moral po plošček v svojo mrežo. Skoraj z modre črte je po zraku v polno zadel Harlan Pratt. Tudi Olimpija si je pripravila svoje priložnosti, streli Mihe Verliča, Domna Vedlina in Erica Panceta pa niso bili dovolj natančni.

Domači so prevzeli pobudo, Madžari pa se zanašali na strele od daleč, a kaj, ko je bil Munro (obranil strele Hughesa trikrat, Cola, Goličiča, Smirnova …) vedno na mestu, ali pa noben odbitek ni prišel na palico igralcev Olimpije. Pet minut pred piskom sirene je prišel ''power-play'' za domače, ki so znova pritiskali in pritiskali, a znova niso prišli do odbitka, ob koncu pa je Taylor zapravil zares lepo priložnost. A nedolgo po koncu kazni je moral na klop nov igralec Albe in tokrat odigrali kot je bilo potrebno. Po zamujeni priložnosti Taylorja, je v nadaljevanju do strela prišel Hughes, plošček pa je v mrežo preusmeril Mušič. Ob koncu so ''zmaji'' pametno zadrževali plošček v nasprotnikovi tretjini, ki brez vratarja niso niti uspeli priti do strela. Tako se je začelo veliko veselje …

Ne spreglejte