Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2017,
16.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Natisni članek

golf dobrodelni dogodek Joc Pečečnik Anže Kopitar Anže Kopitar

Sobota, 26. 8. 2017, 16.49

6 let, 6 mesecev

7. dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika

Dobrodelni Kopitar je pripravljen na to, da bodo vse oči uprte vanj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Športniki so lahko zelo dobri ambasadorji dobrodelnosti. Pri nas je pri tem eden najbolj aktivnih hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki se prihodnji teden že vrača v Los Angeles, kjer ga čaka 12. sezona v ligi NHL. Danes je na Bledu že sedmič v dober namen igral golf. S prodajo opreme znanih športnikov so v prejšnjih šestih letih zbrali več kot 200 tisoč evrov, na sedmem pa rekordnih 110.871,80 evrov.

Zdaj že kar tradicionalni dobrodelni golf turnir, pod katerega se je sedmič zapored in petič v sodelovanju s poslovnežem Jocem Pečečnikom podpisal NHL-ovec Anže Kopitar, je tudi tokrat na Bledu združil imena poslovnega in športnega sveta. Ta so sončno soboto preživela v sproščenem vzdušju v gorenjskem biseru, kjer so ob rekreaciji poskrbela tudi za plemenit namen, združevanje ljudi za ljudi.

Kot oče še bolje razume

Na tokratnem dobrodelnem dogodku, ki je bil na sporedu nekoliko pozneje (iz junija so ga prestavili v avgustovski termin), so zbirali sredstva, s katerimi bodo pod okriljem ustanove Rdeča žoga, Fundacije SBC, na pomoč priskočili Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju vesele nogice, Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju namesto pike vejica, Pediatričnemu oddelku splošne bolnišnice Jesenice, Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje ter trem mladim in talentiranim športnikom.

Rekordna vsota na 7. dobrodelnem turnirju

Na preteklih turnirjih sta glavna protagonista v dobrodelne namene zbrala skoraj 220.000 evrov. Organizatorji so sporočili, da so na 7. dobrodelnem turnirju zbrali rekordnih 110.871,80 evrov.

"Ponosen sem na denar, ki smo ga že zbrali, predvsem pa tudi na to, ker res pomagamo tistim, ki našo pomoč potrebujejo. Največkrat kar otrokom. To mi zelo veliko pomeni, saj sem tudi sam oče in si težko predstavljam, da bi bilo kaj narobe z mojimi otroki," o dobrodelni noti pravi Kopitar.

Kopitar o dobrodelnosti v Sloveniji in Kaliforniji:

Podpora mnogih Slovencev

S svojimi prispevki so dogodek podprla številna uspešna slovenska podjetja in znana slovenska imena: smučar Filip Flisar, košarkarja Luka Dončić in Goran Dragić, smučarski skakalec Domen Prevc, nekdanji smučar Jure Košir, nekdanji hokejist Tomaž Vnuk, nekdanji plavalec Peter Mankoč, voditelja in stand up komika Vid Valič in Denis Avdić, pevka Ditka in zmagovalka Slovenija ima talent 2014 Jana Šušteršič, čarodej Magic Aleksander ...

Verjame vase in v ekipo

Kapetan Los Angeles Kings, za katerim ni sezona, kot bi si je želel, se čez teden dni vrača v Kalifornijo. Kot pravi, je spočit in pripravljen na nove izzive. Zaveda se, da bo veliko pozornosti spet usmerjene v njegove igre, v predstave enega ključnih igralcev dvakratnih prvakov lige NHL. Ti so že dvakrat v zadnjih treh sezonah ostali brez končnice.

"Poškodbe so sanirane in zaceljene, opravil sem dobre priprave, tako da zelo optimistično gledam naprej. Vem, da bo veliko oči, če ne kar vse, uprte vame. Tak izziv tudi sprejmem. Že po naravi sem tak, da se zelo rad dokazujem oziroma, da vodim. Ključni igralci so še vedno prisotni, ne vidim razloga, zakaj ne bi posegli po najvišjih mestih," je optimističen Gorenjec, ki je pred dnevi vstopil v četrto desetletje.

Anže Kopitar o poletju in napovedih za prihodnjo sezono:

Obžaluje, da ga ne bo na OI

Aprila je vodstvo lige NHL sprejelo odločitev, da v času olimpijskih iger ne bo prekinilo tekmovanja, kar pomeni, da NHL-ovcev februarja v Pjongčangu ne bomo spremljali. Kopitar obžaluje, da reprezentančnim soigralcem ne bo mogel pomagati na tekmovanju petih krogov (v skupini bo Slovenija igrala z Rusijo, ZDA in Slovaško), a se še kako dobro zaveda," da je šport posel. Ne preostane nam drugega, kot da sprejmemo odločitev in jo nekako spoštujemo."

Reprezentančne spremembe? Na dobre rezultate in igre.

Olimpijske igre bodo vrhunec sezone za rise, v strokovnem štabu katerih je po neuspešnem majskem svetovnem prvenstvu prišlo do kar nekaj sprememb. Na mesto selektorja se je vrnil Finec Kari Savolainen, njegov svetovalec bo še en strokovnjak iz dežele tisočerih jezer Risto Dufva, medtem ko je nekdanji selektor Nik Zupančič sprejel vlogo pomočnika selektorja.

"Ne vem, koliko sprememb bosta hotela vpeljati v tako kratkem času, a upam, da se bo igral dober hokej in da bodo fantje dosegli dobre rezultate," o rokadah v reprezentanci, v kateri ga najverjetneje še lep čas ne bomo videli, pravi Kopitar.

Anže Kopitar o reprezentančnih spremembah in slovenskem klubskem hokeju
Ne spreglejte