Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 4. 2018,
20.28

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

1

Natisni članek

Andrej Hebar risi SP v hokeju 2018 slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 27. 4. 2018, 20.28

5 let, 12 mesecev

Andrej Hebar si je zlomil prst

Bolnišnica med risi: Slovenci pred tekmo za elito ostali še brez enega člana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

1

Andrej Hebar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca bo v soboto ob 16. uri odigrala odločilno tekmo svetovnega prvenstva drugega razreda proti Italiji. Na obračunu ji ne bo mogel pomagati napadalec Andrej Hebar, ki si je proti Kazahstanu zlomil prst desne roke in je že končal prvenstvo.

poročevalka | Foto:

Slovenci so si z zmago nad Kazahstanom zagotovili obstanek, z zmago nad Italijo po rednem delu pa bi si, ne glede na preostale izide, zagotovo še napredovanje med elito.

Slovenci so v petek dosegli pomembno zmago nad Kazahstanom (5:3) in tako ostajajo v igri za napredovanje med elito. Čeprav po dveh porazih ni kazalo dobro, imajo po dveh zmagah vse v svojih rokah.

Če bodo v soboto premagali Italijo po rednem delu, se bodo, ne glede na rezultate preostalih tekem, ekspresno vrnili med 16 najboljših reprezentanc sveta. Pred tekmo D z Italijani v slovenski slačilnici vlada prava bolnišnica.

Obračun s Kazahstanom je moral zaradi poškodbe prepone izpustiti branilec Luka Vidmar, ki bi morda proti Italiji lahko zaigral.V igri ne bo napadalca Andreja Hebarja, ki si je po eni od akcij zlomil prst. Z igro je sicer nato še nadaljeval, a zdravniški pregled je pokazal, da je zanj svetovno prvenstvo končano. Tako je tudi sam povedal, tudi na krovni hokejski zvezi pravijo, da najverjetneje ne bo igral.

Brez poškodb ne gre še pri nekaterih drugih. Miha Verlič je denimo izpustil trening pred tekmo z Madžari, muči ga poškodba, o kateri ne želi govoriti, a pravi, da bo še naprej stiskal zobe. Med petkovo tekmo je igro začasno zapustil tudi Robert Sabolič, a se je nato vrnil na led, kot pravi, s kolenom ni hujšega.

Še preden se je prvenstvo začelo, pa ga je bilo konec za drugega vratarja Matijo Pintariča, ki si je med suhim treningom zlomil rebro in je že odpotoval v domovino.

Ne spreglejte