Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2024,
13.10

Osveženo pred

5 dni, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,28
HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Natisni članek

Sreda, 21. 8. 2024, 13.10

5 dni, 23 ur

Zaradi slovesa nova sprememba za Jeseničane, Celjane in alpsko druščino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,28
HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice, | Zaradi umika druge ekipe Linza so spremenili načrtovani sistem tekmovanja Alpske lige, v kateri bosta v prihodnji sezoni sodelovali dve slovenski moštvi: Jeseničani in Celjani. | Foto www.alesfevzer.com

Zaradi umika druge ekipe Linza so spremenili načrtovani sistem tekmovanja Alpske lige, v kateri bosta v prihodnji sezoni sodelovali dve slovenski moštvi: Jeseničani in Celjani.

Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko se je konec julija od igranja v Alpski ligi poslovil še četrti klub Steel Wings Linz AG in je med alpsko druščino ostalo zgolj 13 kolektivov, so danes potrdili spremembo predvidenega formata tekmovanja.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice,
Sportal Nov alpski umik: slovo Steel Wings Linz AG

Pred novo sezono Alpske lige so predstavili nov sistem tekmovanja, po katerem bi moralo vsako moštvo v rednem delu odigrati 39 tekem. Najboljša peterica bi se po rednem delu neposredno uvrstila v četrtfinale, ekipe na mestih med šestim in enajstim bi se med seboj pomerile za tri preostale četrtfinalne vstopnice, za preostale pa bi bilo sezone po rednem delu konec.

A ker se je umaknil še četrti klub in se je s tem število klubov skrčilo na 13, bosta po rednem delu znova sledila master del in tekme v kvalifikacijskih skupinah. 

Po 36 tekmah peterica v končnico in master-round, preostali v kvalifikacijski skupini

V rednem delu tekmovanja bo tako vsako od 13 moštev odigralo 36 tekem. Najboljših pet bo po rednem delu neposredno napredovalo v končnico. A še pred četrtfinalom se bodo ekipe v t. i. skupini master med seboj pomerile za čim boljše izhodišče za končnico.

Preostalih osem ekip se bo po rednem delu znova razdelilo v dve kvalifikacijski skupini za preboj v pre-playoff, v katerem se bodo nato razdelile še zadnje tri četrtfinalne vstopnice.

Jeseničani bodo prvo tekmo nove sezone odigrali v soboto, 21. septembra, na gostovanju pri Bregenzerwaldu, Celjani pa bodo tisti dan gostovali v Sterzingu pri Wipptal Broncos Weihenstephan. Prvi slovenski dvoboj bo 10. oktobra v Celju.

HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Olimpija na tekmece čaka v polfinalu
Olimpija Ljubljana : EC KAC, Lukaš Horak
Sportal Zmagovit pripravljalni uvod Olimpije, Jeseničani izgubili

 

Ne spreglejte