Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
8.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 8.27

7 let, 12 mesecev

Trening tekma za Calcit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v 10. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagale Split s 3:0 (14, 15, 20).

Čeprav so kamniške odbojkarice le dva dni po tekmi četrtfinala pokala Slovenije, v kateri so v gosteh še drugič premagale Hit Novo Gorico in se uvrstile na zaključni turnir, morale na pot, se to v njihovi igri ni prav nič poznalo. Razlika v kakovosti je bila očitna, da pa je ženska odbojka v Splitu v krizi, dokazuje tudi to, da je imel domači trener Ivica Jelić, ki ga v Sloveniji dobro poznamo, saj je bil nekaj časa trener TVP Novega mesta, na voljo le osem igralk.

Kamničanke so tekmo začele v svoji najboljši zasedbi, ki je v prvem nizu svojim nasprotnicam prepustila zgolj štirinajst točk. Ker je pred odbojkaricami Calcita "nori" december, je njihov trener želel odpočiti nekatere svoje igralke. Tako sta Petra Kramolc in Tea Lenarčič že v drugem nizu svoji mesti prepustili Elmini Handanović in Evi Mori, kar pa se v igri kamniške ekipe ni prav nič poznalo. Še naprej so bile veliko boljše v vseh elementih odbojkarske igre. Še zlasti to velja v izvajanju začetnih udarcev. Skupaj so na celi tekmi dosegle kar asov, od tega Ana Starčević kar osem.

V tretjem nizu je trener Oleg Gorbačov v igro namesto Maje Guštin poslal še Tiso Ljubetič. Splitčanke so bile v tem nizu sicer nekoliko bolj enakovredne Kamničankam, ki pa so na koncu tudi ta niz prepričljivo dobile. O premoči slovenskih podprvakinj dovolj zgovorno govori podatek, da je bilo tekme konec že po vsega 73 minutah igre, na njihovi strani pa so bili prav vsi statistični podatki, ne samo število doseženih asov. Tako je bil sprejem Kamničank 61-odstoten, v napadu je bila njihova uspešnost 66 odstotkov, dosegle pa so tudi šest blokov (Jelena Strel Kosmač kar štiri), medtem ko je bil sprejem Splitčank le 33-odstoten, napad 56-odstoten, ob štirih blokih in šestih asih.

S šesto zmago v devetih tekmah so se Kamničanke še nekoliko bolj približale zaključnemu turnirju najboljše četverice po rednem delu tekmovanja. Prihodnjo soboto bodo doma gostile Askö Linz, še pred tem pa jih v sredo čaka tekma tretjega kroga pokala challenge, v kateri bodo gostile nizozemsko ekipo Irmato Weert.

Ne spreglejte