Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2024,
18.04

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Peter John Stevens plavanje

Sreda, 14. 2. 2024, 18.04

2 meseca, 1 teden

Svetovno prvenstvo v plavanju, Katar

Peter John Stevens končal na osmem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Peter John Stevens | Peter John Stevens je osvojil osmo mesto. | Foto Guliverimage

Peter John Stevens je osvojil osmo mesto.

Foto: Guliverimage

Slovenski plavalec Peter John Stevens je v finalu svetovnega prvenstva v Katarju na 50 metrov prsno s 27,07 osvojil osmo mesto in ponovil uspeh iz lanske Fukuoke. Svetovni prvak je s časom 26,32 postal Avstralec Sam Williamson. Drugi je bil Italijan Nicolo Martinenghi (26,39), tretji pa Američan Nic Fink (26,49).

Peter John Stevens
Sportal Zanimivo družinsko ozadje Slovenca, ki je plaval v finalu

Osemindvajsetletni Stevens, ki je dolgo treniral v kranjskem Triglavu, med študijem v ZDA na univerzi Tennessee, zdaj pa v Trstu, je spet našel stik s svetovnim vrhom, kar je dokazal s finalom na zadnjih dveh prvenstvih. Zanesljivo bo zadovoljen zapustil Arabski polotok, saj je na SP popravil osebni rekord na 50- in 100-metrski razdalji v prsnem slogu.

Svojih ciljev v sezoni pa s svetovnim prvenstvom zanesljivo še ni izpolnil, saj napoveduje tudi boj za pot na olimpijske igre v Parizu. Bržkone bo o tem odločal nastop na evropskem prvenstvu junija v Beogradu.

Rekord Oceanije za zlato

Na 50 m prsno se je zmage veselil Avstralec Sam Williamson z rekordom Oceanije 26,32, ki je šele v zadnjih dveh zavesljajih prehitel Italijana Nicolo Martinenghija. Ločilo ju je sedem stotink sekunde, Italijan pa se je po tekmi na 100 m prsno moral še drugič na prvenstvu zadovoljiti s srebrom.

Sam Williamson je svetovni prvak na 50 metrov prsno. | Foto: Guliverimage Sam Williamson je svetovni prvak na 50 metrov prsno. Foto: Guliverimage

Tretji je bil svetovni prvak na 100-metrski razdalji Američan Nic Fink, ki je s 26,49 vendarle prepričljivo ugnal četrtouvrščenega svetovnega rekorderja Adama Peatyja (26,77). Britanec je disciplino obvladoval dolgo v predkoronskem obdobju, dosežki v Dohi pa kažejo, da se namerava "kralj vrniti na prestol na olimpijskih igrah". Prav Peatyjev dosežek razkriva tudi kakovost izida, ki ga je Stevens dosegel v kvalifikacijah - 26,79.

Preberite še:

Peter John Stevens
Sportal Stevens Sloveniji priplaval še drugi finale
Ne spreglejte