Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2018,
7.17

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

plavanje Peter John Stevens Neža Klančar

Četrtek, 13. 12. 2018, 7.17

5 let, 4 mesece

SP v plavanju v 25-metrskih bazenih (3. dan - dopoldne)

Klančarjeva plavala hitreje le enkrat, kopica težav za Stevensa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Neža Klančar | Neža Klančar bi morala za polfinale plavati v času osebnega rekorda. | Foto osebni arhiv

Neža Klančar bi morala za polfinale plavati v času osebnega rekorda.

Foto: osebni arhiv

Slovenski plavalci tudi tretji dan 14. svetovnega prvenstva v 25-metrskih bazenih v Hangzhouju ostajajo brez popoldanskega nastopa. Neža Klančar in Peter John Stevens sta na 100 metrov mešano zasedla 24. oziroma 28. mesto.

Neža Klančar, 18-letna plavalka ljubljanske Olimpije, je s časom 1:01,87 dosegla drugi izid v karieri in najboljši jutranji čas, za polfinale pa bi morala plavati še pol sekunde hitreje, kolikor znaša njen osebni rekord.

"Glede na to, da je to drugi izid kariere, sam lahko zadovoljna. Seveda sem si želela malo več, a glede na včerajšnji izid je to super. Dala sem vse od sebe in s tem sem lahko zadovoljna," je po tekmi dejala mlada Ljubljančanka, ki je na Kitajsko pripotovala predvsem s ciljem, da do olimpijskih iger v Tokiu 2020 nabira dragocene izkušnje.

Vedno ponosen, da lahko tekmuje za Slovenijo

Peter John Stevens je odpotoval v ZDA. | Foto: Anže Malovrh / STA Peter John Stevens je odpotoval v ZDA. Foto: Anže Malovrh / STA Triindvajsetletni triglavan Peter John Stevens je za osebnim rekordom zaostal skoraj sekundo in pol ter po nastopu na 100 metrov prsno ponovil 28. mesto. "Pokazal sem vse, kar mi trenutno dopušča forma. "Vedno sem ponos, da lahko tekmujem za Slovenijo, tudi če imam težave z dokumenti, vizumi in poškodbo. Za osebnim rekordom sem kar precej zaostal in čaka me trening za naslednjič."

Stevens je do bazena, ki je postavljen v teniškem centru, prišel kar s prtljago. Neposredno po nastopu je namreč odpotoval nazaj v ZDA, kjer mora v prihodnjih dneh nujno urediti vizum, da lahko ostane tam tudi po izteku študentskega statusa, čakajo pa ga tudi novi treningi.

"Če bo vse po načrtih, bom že januarja v Knoxvillu napadal olimpijsko normo. Najprej moram odpraviti poškodbi mišice odtegovalke in prsta. Okrog božiča me nato čaka kar intenziven trening, natančno pa bova načrte naredila skupaj s trenerjem," je povedal.

V prihodnje si želi več skupnih priprav s slovensko reprezentanco. | Foto: Vid Ponikvar V prihodnje si želi več skupnih priprav s slovensko reprezentanco. Foto: Vid Ponikvar

A Amerika za Stevensa ne bo edina pripravljalna baza na poti do iger v deželi vzhajajočega sonca. "Že večkrat sem povedal, da želim sodelovati z Mattom Kredichem in Luko Berdajsom. V ZDA imam primerno konkurenco na treningih in na vsakem treningu tudi tekmujem. Doma ni vrstnikov, s katerimi bi lahko resno treniral, a z Luko Berdajsom bi se rad posvetil vzdržljivosti, kar se je pri meni za zelo dobro pokazalo že v preteklosti. Predvsem si želim tudi skupne priprave s slovensko reprezentanco," je pred vrnitvijo v ZDA še povedal Stevens. Zaradi zapleta z dokumenti je žal ostal brez sobotnega nastopa na 50 metrov prsno, kjer bi moral braniti srebro iz Windsorja 2016.

Slovenski nastopi v Hangzhouju se počasi bližajo koncu. V petek se bo na 400 metrov prosto še zadnjič predstavila Mariborčanka Katja Fain, v soboto pa Klančarjevo čaka še tekma na 50 metrov prosto.

Katja Fain
Sportal Fainova vzela rekord Isakovićevi, Stevens za lastnimi željami
Ne spreglejte