Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 5. 2008,
17.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 15. 5. 2008, 17.46

8 let

Razbit avto za srečo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek se bo v Zadru začel I. svetovni pokal za mlade kegljačice in kegljače za dve starostni kategoriji - do 14. in 18. leta.

Tudi naša reprezentanca je ta čas že na prizorišču. Selektorja Ladislav Rogelj in Aleš Prosen sta v Dalmacijo pripeljala Lucijo Zalar, Petro Bašek, Andraža Simčiča in Aleša Blaža. Začelo se je s smolo vodje Franca Gornika, ki je urejal še zadnje podrobnosti glede prenočišča (udeležil se je tehničnega sestanka) in še kopico drugih malenkosti. V tej naglici je na zadarski ulici doživel prometno nezgodo, ki se je na srečo končala le z zvito pločevino. V našem taboru so njegovo nesrečo na cesti komentirali: Razbit avto za srečo!

Kakšna so pričakovanja v slovenskem taboru, kaj načrtujejo na tem pomembnem tekmovanju, ki se bo začelo jutri (petek) ob 9.uri z nastopi posameznikov, po ene tekmovalke in tekmovalca iz vsake države v obeh kategorijah.

"Glede na to, da smo na hrvaško Primorje pripeljali v glavnem debitante, ne morejo biti naša pričakovanja zelo visoka, torej, ne moremo zanesljivo računati na odličja. To pa ne pomeni, da ne bomo poskušali vseeno osvojiti kakšno medaljo. Lucija in Petra se bosta poskušali najbolje znajti na stezah montažnega kegljišča, menim pa, da imamo več možnosti za visoko uvrstitev med mešanimi dvojicami. Kar zadeva našo moško udeležbo, stavimo predvsem na člana Triglava Aleša Blaža, ki ima s takšnimi in podobnimi tekmovanji že veliko izkušenj in je naš glavni adut," je pričakovanja strnil postojnski strokovnjak Lado Rogelj.

Ko bodo s tekmovanjem končali mladi, se bo v Zadru v ponedeljek začelo 14.svetovno prvenstvo za mlajše člane. Prvo ime naše ženske reprezentance je prav gotovo najboljša slovenska kegljačica Barbara Fidel. Celjanka že nestrpno čaka prve nastope.

"Sprašujete me po naših načrtih? Seveda si želimo, da bi bile spet najboljša ekipa tako kot pred dvema letoma v Bolzanu. Naslov svetovnih prvakinj bo zelo težko ubraniti, kljub temu, da imamo zelo močno reprezentanco. Nekatere igralke smo že nastopile na članskem prvenstvu. Treba bo imeti le svoj dan takrat, ko bo najbolj potrebno. Res pa je, da bodo z enakimi željami kegljale tudi Nemke, Avstrijke, Čehinje, Madžarke, Hrvatice, Romunke, zagotovo sem še katere pozabila! Skratka, bo zelo zanimivo," pravi Barbara Fidel, pridna študentka v Ljubljani.

Naši reprezentanci bosta pod vodstvom predsednika KZS Milana Kureliča in selektorjev Lada Gobca ter Franca Belcijana v soboto dopoldan odpotovali v Dalmacijo, poleg bo tudi mednarodni sodnik Milorad Markovič.

Ne spreglejte