SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preminil komentator Marko Rožman

1

termometer

Preminil je Marko Rožman, urednik, novinar in komentator, ki je opravil prek tisoč televizijskih prenosov, predvsem alpskega smučanja in atletike, ter poročal z 21 olimpijskih iger.

V 83. letu je umrl športni novinar, televizijski komentator in urednik Marko Rožman. Kot so zapisali na spletni strani Radiotelevizije Slovenije, je bil Rožman tisti, ki je začrtal smernice slovenskega televizijskega športnega novinarstva, pod njegovim vodstvom pa je zraslo nekaj novinarskih generacij. Rožman je bil med leti 1952 in 1958 novinar pri športnem tedniku Polet, delal je tudi na Radiu Ljubljana, večino poklicne kariere pa je preživel kot novinar in urednik na Televiziji Ljubljana. Do leta 1992 je opravil več kot tisoč prenosov in poročal z 21 olimpijskih iger.

Za svoje delovanje je med drugim prejel tudi Bloudkovo nagrado, slovenski televizijski gledalci pa so si ga zapomnili predvsem kot nepogrešljiv glas pri atletskih in smučarskih prenosih, komentiral pa je tudi tekmo med Jugoslavijo in ZDA na svetovnem prvenstvu leta 1970 v Ljubljani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin