Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2009,
9.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 24. 9. 2009, 9.06

7 let, 12 mesecev

Imenitna izhodišča pred finalom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred najboljšimi padalci v skokih na cilj je letošnje sklepno dejanje, zadnja tekma v boju za točke svetovnega pokala.

Zmagovalni 'kristalni globusi' se vnovič nasmihajo Slovencem, ki v Švico potujejo z imenitnimi izhodišči, vodilnimi mesti v vseh treh kategorijah- ekipno, ter moški in ženske posamezno. Za zmago v svetovnem pokalu je tako v igri ekipa Elan (Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek), ki tudi v letošnji sezoni obvladuje konkurenco, med moškimi se bo za skupno zmago potegoval Domen Vodišek, ki ima največje tekmece v Italijanu Paolu Filippiniju, Madžaru Tamasu Vargi in Nemcu Stefanu Wiesnerju, pri dekletih pa je skupna zmaga Irene Avbelj praktično že osvojena, kajti Avbljeva ima pred drugouvrščeno Majo Sajovic 71 točk naskoka. Seveda delo v Locarnu ne bo lahko, kajti konkurenca se ne bo predala, zato se nam obeta sila zanimiv in razburljiv padalski konec tedna ob jezeru Maggiore v jugovzhodni Švici.

V spremenjeni postavi

Poleg ekipe Elan ima pred sklepno tekmo veliko možnosti za osvojitev enega izmed prvih treh mest v skupnem seštevku še ekipa Flycom, ki pa bo na zadnji tekmi nastopila v nekoliko spremenjeni postavi. Gorazda Laha, ki je poškodovan bo zamenjal Matjaž Pristavec, namesto Mateja Bečana, ki se odpravlja na študij v Avstralijo pa bo v Locarnu najverjetneje zamenjala Hrvatica Helena Janson. Ostali trije člani ekipe so še Irena Avbelj, Jurij Kozjek in Maja Sajovic. Za visoko mesto v skupnem seštevku se bodo borili še tudi Ptujčani, ki podobno kot Flycom v Švico potuje v spremenjeni postavi (Peter Balta, Boris Janžekovič, Aleksander Čuš, Veseljka Pirc, petega člana pa bodo določili v Locarnu). Razpoloženje v slovenskem taboru pred potjo v Švico je bilo vedro, največ pa od zadnje tekme pričakuje Domen Vodišek, ki se mu nasmihata dva 'kristalna globusa'.

Začelo se bo v petek

''Prav lepo bi bilo sezono skleniti s takšnim uspehom, kot sta zmaga v skupnem seštevku med ekipami in tudi posamezno. Mislim, da je to tudi izvedljivo. Seveda bo za to potrebno biti ves čas skoncentriran, ves čas je potrebno spremljati vremenske razmere. Forma je še vedno na zelo solidnem nivoju, zato se Švico odpravljam dobro razpoložen in visoko motiviran. Če sem v letošnji sezoni prišel že tako daleč, zakaj ne bi postavil še pike na i. Seveda to ne bo ravno enostavno, a s tem namenom grem na to tekmovanje. Z ekipo želimo osvojiti skupno zmago, to je poglavitna naloga, če pa bom uspešno zaključil še sezono med posamezniki, bom še toliko bolj zadovoljen,'' je pred potjo v Locarno dejal Domen Vodišek. Tekmovanje se kot po običaju začenja v petek in končuje v nedeljo okrog poldneva.

Ne spreglejte