Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2019,
7.21

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Janja Garnbret Janja Garnbret Mia Krampl Kranj

Sobota, 28. 9. 2019, 7.21

4 leta, 6 mesecev

Janja Garnbret pred tekmo v Kranju

Trikratna svetovna prvakinja v Kranju sproščena na start

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Janja garnbret | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V Kranju so zbrani vsi najboljši športni plezalci, ki se bodo merili na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Sobota bo v znamenju kvalifikacij. Na startu bo 14 članov domače zasedbe, sedem tekmovalk in sedem tekmovalcev. Med nastopajočimi na Zlatem polju je tudi Janja Garnbret.

Dvajsetletna slovenska zvezdnica bo v Kranju preizkusila svojo formo na prvi tekmi po svetovnem prvenstvu na Japonskem, kjer se je avgusta ovenčala s tremi naslovi svetovne prvakinje v težavnostnem in balvanskem plezanju ter v olimpijski kombinaciji.

Ker si je v Hachiojiju kot prva in za zdaj edina Slovenka že zagotovila tudi olimpijsko vozovnico, se bo lahko preostanka sezone lotila z manjšim pritiskom, kar pa še ne pomeni, da nima tudi na preostalih treh tekmah svetovnega pokala najvišjih ciljev.

Kranj plezanje
Sportal Velik udarec za slovensko plezanje? Prihodnost kranjske tekme je ogrožena.

"Izzivov seveda nikoli ne zmanjka in domača tekma še ostaja izziv," je napovedala Garnbretova. Ob tem pa je ljubiteljem vertikale še sporočila: "Pridite navijat za naše, ker bo tekma kot vedno odlična."

V Kranju je doslej štirikrat nastopila, prvič stara 16 let, in vsakič doslej je bila na stopničkah, slast zmage pred domačimi navijači je okusila pred dvema letoma, lani je bila druga.

Letos si je že zagotovila skupno zmago v balvanskem svetovnem pokalu. Do konca sezona pa ostaja tudi v boju za četrto zaporedno skupno zmago svetovnega pokala v težavnosti, kjer trenutno zaostaja le za Južno Korejko Chaehyun Seo.

V ženski konkurenci ima Slovenija ob svetovni prvakinji v težavnosti tudi podprvakinjo Mio Krampl.

Na startu kvalifikacij bodo še Lučka Rakovec, s štirimi zmagami slovenska rekorderka Kranja Mina Markovič, Tjaša Kalan, Lana Skušek in debitantka Lucija Tarkuš.

V moški konkurenci pa Jernej Kruder, Anže Peharc, Martin Bergant, Luka Potočar, Milan Preskar, Žiga Zajc in debitant Andrej Polak. Ne bo pa najvišje uvrščenega Slovenca med moškimi Domna Škofica, ki se je odločil predčasno skleniti letošnjo sezono.

Polfinale in finale bosta na sporedu v nedeljo.

Ne spreglejte