Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2021,
18.13

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

plavanje Luka Berdajs Matija Medvešek Sašo Boškan Janja Šegel

Petek, 5. 11. 2021, 18.13

2 leti, 5 mesecev

EP v 25-m bazenih v Kazanu

Šeglova popravlja rekord za rekordom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Janja Šegel | Janja Šegel je osvojila 14. mesto. | Foto OKS/Aleš Fevžer

Janja Šegel je osvojila 14. mesto.

Foto: OKS/Aleš Fevžer

Plavalka ravenska Fužinarja Janja Šegel na evropskem prvenstvu v Kazanu še naprej potrjuje dobro formo. Ostala je zvesta doseganju osebnih rekordov v vseh disciplinah in v polfinalu na 100 m hrbtno je z 59,29 še drugič danes izboljšala lastno najboljšo znamko in osvojila 14. mesto. Dopoldan je plavala osem stotink sekunde počasneje. Po državni rekorderki Anji Čarman je postala druga Slovenka, ki je na tej razdalji premagala mejo ene minute.

Janja Šegel
Sportal Šeglova z novim slovenskim rekordom do najboljše uvrstitve na EP

"Z nastopom v polfinalu sem zelo zadovoljna, saj sem osebni rezultat spet izboljšala. Končala sem na 14. mestu in res sem lahko vesela, saj te tehnike sploh ne treniram. Jutri me čaka paradna disciplina, 200 m prosto, kjer tudi najvišje ciljam. Upam, da bom že zjutraj odplavala osebni rekord in glede na mojo hitrost na 100 metrov lahko pokažem marsikaj tudi v tej disciplini," je po tekmi povedala 20-letna koroška olimpijka, Janja Šegel.

Trener Matija Medvešek je njen nastop, z nenavadnim začetkom, ocenil: "Kljub temu, da je skočila v vodo s slušalkami, se Janja ni zmedla in odplavala še bolje kot dopoldne ter pokazala konkurenčnost tudi v disciplini, ki ni njena."

Na večni slovenski lestvici po novem že tretji

Sašo Boškan je popravil svoj rekord za krepko sekundo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sašo Boškan je popravil svoj rekord za krepko sekundo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na 200 m prosto je prepričal tudi Triglavan Sašo Boškan. Debitant na velikih tekmovanjih je sicer resda osvojil 23. mesto, je pa z 1:46,63 kar za 1,25 sekunde popravil svoj osebni rekord in se na večni slovenski lestvici prebil na tretje mesto za dolgoletna reprezentanta Petra Mankoča in Martina Baua.

"Zelo sem zadovoljen, saj sem odplaval zelo pametno, super sem razdelil moči. Tu je nov osebni rekord, kar je odlično. Gremo dalje," je nastop ocenil Boškan. Njegov trener Luka Berdajs je dodal: "Sašo iz nastopa v nastop lepo napreduje. Zdaj je tudi videl, da je zraven najboljših, kar je lepa vzpodbuda za nadaljnje delo."

Šeglovo v soboto čaka še nastop na 200 m prosto, kjer prav tako načrtuje preboj med najboljših 16. V isti disciplini bosta v soboto nastopili tudi Katja Fain in Daša Tušek.

Sobota bo udarni dan, saj Petra Johna Stevensa in Tjašo Vozel čaka tekma na 50 m prsno, Primoža Pavletiča Šenico na 200 m hrbtno, Boškana pa na 100 m prosto.

Podelili nova odličja

V boju za odličja je na 200 m mešano vnovič prepričal evropski rekorder Grk Andreas Vazaios, v ženski konkurenci pa Švedinja Sarah Sjoestroem napoveduje, da bo najboljša posameznica tekmovanja. Danes je dobila še prestižno zlato na 100 m prosto.

Svoje drugo posamično zlato je osvojil Rus Kliment Kolesnikov, najboljši na 100 m hrbtno, ki pa se je moral zelo potruditi, da je z najvišje stopničke zmagovalnega odra zrinil Romuna Roberta Glinto. Rusinja Jevgenija Čihunova je ob zmagi na 200 m prsno z 2:16,88 dosegla tudi nov mladinski svetovni rekord. Razred zase je bil na 100 m delfin Italijan Alberto Razzetti.

Še naprej blesti tudi Nizozemka Kira Toussaint, ki je slavila še na 50 m hrbtno. S 25,79 je bila od lastnega svetovnega rekorda oddaljena vsega 19 stotink sekunde.

Preberite še:

Janja Šegel
Sportal Šeglova v polfinalu EP, Vozlova tik za najboljšimi
Katja Fain
Sportal Zamujena še druga priložnost za finale, Stevens vnovič hiter
Ne spreglejte