Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 16.23

8 let

V formuli 1 še eno prosto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je objavila seznam moštev formule 1 za sezono 2010. Na njem je 12 ekip, čeprav je FIA za naslednje leto napovedala 13 moštev.

Spremembe na seznamu so možne še do 9. decembra, ko bo zasedal svet FIA za motošport.

Med "velikimi" v formuli 1 na seznamu ni nobenih presenečenj. Startni številki 1 in 2 bo imela ekipa McLaren Mercedes z zadnjima svetovnima prvakoma, britanskim dvojcem Jenson Button - Lewis Hamilton. Startni številki 3 in 4 bosta na dirkalnikih Brawna, ki se bo preimenoval v Mercedes GP in ima za zdaj le enega dirkača, Nica Rosberga. Za Red Bull, ki bo v prihodnje skoraj zanesljivo nastopal z Renaultovimi motorji, bosta nastopila Sebastian Vettel in Mark Webber s številkama 5 in 6. Ferrari bo imel na dirkalnikih številki 7 in 8, v bolidih pa bosta sedela Felipe Massa in Fernando Alonso.

Pri Williamsu (9 in 10) bosta dirkala Novinec Nico Hülkenberg in veteran Rubens Barrichello, pri Renaultu (11 in 12) imajo za zdaj na seznamu dirkačev le Roberta Kubico. Oba dirkača ima že potrjena Force India, dirkalnika s startnima številkama 14 in 15 bosta krmarila Adrian Sutil in Vitantonio Liuzzi. Sebastien Buemi pa je edini dirkač Tora Rossa (16 in 17).

Na seznamu so štiri nova moštva, Lotus (številki 18 in 19), Campos (20 in 21), US F1 (22 in 23) ter Virgin racing (24 in 25) oziroma Manor; a za zdaj ima le Campos potrjenega enega dirkača, nečaka nekdanjega svetovnega prvaka Ayrtona Senne Bruna.

Za zadnje prosto mesto v karavani F1 bo po mnenju poznavalcev po odhodu Toyote najresnejši kandidat Sauber. Švicarsko moštvo je nedavno odkupilo lastniški delež tovarne BMW - Bavarci se prav tako umikajo iz sveta formule 1 - in se resno pripravlja za sezono 2010. Toyoto sicer FIA še vedno ima za enega od članov pogodbe Concorde, ki narekuje delitev financ med FIA, moštvi ter organizacijo FOM (Formula One Management), nosilko komercialnih pravic. Toda FIA je obenem zapisala, da jo je Toyota že obvestila o tem, da pogodbe ne bo mogla izpolniti.

Ne spreglejte