Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2019,
17.47

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

4

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser

Nedelja, 7. 4. 2019, 17.47

5 let

Dirka MXGP, Pietramurata

Tim Gajser s solzami v očeh po junaški zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

4

Tim Gajser | Tim Gajser je zmagal na dirki v Italiji. | Foto HRC

Tim Gajser je zmagal na dirki v Italiji.

Foto: HRC

Slovenski motokrosist Tim Gajser je dobil dirko svetovnega prvenstva razreda MXGP v italijanskem Trentinu. Gajser je dobil obe vožnji in obakrat premagal prvega v skupnem seštevku Italijana Antonia Cairolija. Tretji je bil Francoz Gautier Paulin.

Za Tima Gajserja je današnja zmaga prva na dirkah za SP po Švedski 2017, Gajser pa se je na četrti letošnji dirki sezone še četrtič uvrstil na stopničke, potem ko je bil drugi v Argentini in Veliki Britaniji in tretji na Nizozemskem.

"Nepopisno. Za to se trdo dela, gara. Če se trdo dela, se vse enkrat poplača. Zmagati tu je nekaj posebnega. Uspelo mi je leta 2015, moja prva zmaga v svetovnem prvenstvu, in zdaj 2019. Tudi prva zmaga po več kot letu dni," je bil Gajser vidno vesel uspeha.

Tim Gajser Nizozemska
Sportal Gajser najhitrejši v kvalifikacijah Trentina

Na današnji dirki sta bila s Cairolijem razred zase; v prvi vožnji sta tekmece prehitela za več kot 50 sekund, v drugi, ko je dva kroga pred koncem Gajser prehitel italijanskega tekmeca in se prebil v vodstvo, pa je Italijan v lovu nanj padel, a nato kljub padcu obdržal naskok pred zasledovalci in končal na skupno drugem mestu.

"Igrala sva se. Težko je bilo spredaj celotno dirko. Ko sem bil zadaj, sem videl, kje je vozil linijo. Ustrezalo mi je, ko me je prehitel, da sem videl. Nenehno mi je bil prilepljen na hrbet. Nato sem ga pogledal in potreboval dva kroga, da sem ga prehitel. Prehitevala sva se. Hitrost je bila prava. Proga ni puščala napak, ker je bila spolzka. Solze so mi prišle v oči, ko sem videl toliko navijačev in podpore," je dejal slovenski junak.

Dve težki leti: Zdaj smo tu

Tim Gajser je vesel, da je na črki i naredil piko. | Foto: Ana Kovač Tim Gajser je vesel, da je na črki i naredil piko. Foto: Ana Kovač A v zadnjem obdobju ni bilo vse tako, kot si je želel: "Za mano sta dve zelo težki leti. Rezultati niso bili slabi. Bili smo blizu stopničkam, a je manjkala pika na i. Zdaj smo tu. Vidim, da smo na pravi poti."

Gajser je danes dobil 50 točk za SP, Cairoli 44, Paulin pa 40. Skupno ima Cairoli zdaj 191 točk, Gajser je nekoliko zmanjšal zaostanek in ima na drugem mestu 175 točk, tretji Paulin pa 142.

Pred Gajserjem je zdaj daljši premor, saj bo naslednja dirka šele 12. maja v Lombardiji v Mantovi: "Iz ritma zagotovo malce padeš, vendar bomo trdo trenirali. Odpeljal bom tudi tekmo državnega prvenstva. Nato se bom spočil in delal trdo naprej. Tega se bomo držali."

V Trentinu je danes prvič v sezoni nastopil še drugi slovenski dirkač v MXGP Klemen Gerčar, ki pa je bil daleč od točk in je končal na 29. mestu (27. in 26. mesto v posamičnih vožnjah).

V razredu MX2 je nastopil Jan Pancar, ki pa tudi ni prišel med dobitnike točk. V prvi vožnji je bil 31., v drugi 28,. skupno pa 30. Zmagal je Španec Jorge Prado pred Belgijcem Jagom Geertsom in Francozom Tomom Viallejem.

MXGP:

1. vožnja:
1. Tim Gajser (Slo), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Gautier Paulin (Fra) ... 27. Klemen Gerčar (Slo);

2. vožnja:
1. Tim Gajser (Slo), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Gautier Paulin (Fra) ... 26. Klemen Gerčar (Slo);

Dirka skupno:
1. Tim Gajser (Slo) 50, 2. Antonio Cairoli (Ita) 44, 3. Gautier Paulin (Fra) 40 ... 29. Klemen Gerčar (Slo);

SP skupno (4):
1. Tim Gajser (Slo) 191,
2. Antonio Cairoli (Ita) 175,
3. Gautier Paulin (Fra) 142 ...

MX2:

Dirka skupno:
1. Jorge Prado (Špa), 2. Jago Geerts (Bel), 3. Tom Vialle (Fra) ... 30. Jan Pancar (Slo)

Sportal Tim Gajser: Potrebujem še kanček tiste sreče, da ne bom tolikokrat padel #video
Ne spreglejte