Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 12. 2011,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Force India

Nedelja, 4. 12. 2011, 8.32

8 let

Sutil še brez kokpita, a ima več možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kljub šestemu mestu na zadnji dirki sezone formule 1 je Adrian Sutil še brez službe za naslednje leto, a zatrjuje: "Imam več kot eno izbiro. Skušam najti najboljši možen paket."

Deveto mesto v skupnem seštevku (42 točk) in odlično šesto mesto na zadnji dirki sezone. V Braziliji je prehitel celo dirkača tovarniške Mercedesove ekipe, Nica Rosberga. A Adrian Sutil (Force India) še naprej ne ve, kje bo dirkal v sezoni 2012. Nemec je dokazal, da je eden boljših dirkačev manjših ekip, a je le vprašanje časa, kdaj bo Vijay Mallya objavil novico, da ga bo v indijski ekipi zamenjal Nico Hülkenberg. "Ja, povsem se strinjam," na vprašanje, če se mu ne zdi absurdno, da kljub šestem mestu na zadnji dirki še nima sedeža za naslednje leto, odgovarja Adrian Sutil. "A takšno je pač življenje v formuli 1. S tem se je treba sprijazniti." V svoji petletni karieri v formuli 1 še ni stal na zmagovalnem odru, najboljši je bil četrti na VN Italije leta 2009.

"Za sezono 2012 mi vseeno ne kaže slabo. Počakajmo, pa bomo videli, kaj se bo zgodilo," nadaljuje 29-letni Sutil. "Na zadnjih desetih dirkah sem dobro dirkal, še posebej pa na zadnjih treh. Ti rezultati mi olajšujejo situacijo. Z agentom bova že rešila vprašanje moje prihodnosti." Njegova najverjetnejša naslednja destinacija je Williams. Slednji so ostali brez Kimija Räikkőnena, Valtterija Bottasa pa so podpisali za rezervnega dirkača, tako da je Sutil zanje gotovo najboljša izbira. A Williams naj ne bi bil Nemčeva edina možnost. "Imam več kot eno izbiro. Skušam najti najboljši možen paket. Upam, da bo odločitev padla v naslednjih dveh tednih." Je druga Lotus (letošnji Renault)? Sutil odgovori le, da bi bil Räikkönen dober ekipni kolega: "Vedno pravim, da je dobro imeti najboljšega možnega ekipnega kolega, saj le tako lahko pokažeš, kako dober si. Kimi bi bil dober in zelo močen ekipni kolega."

Ne spreglejte