Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
12. 10. 2012,
16.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mercedes Michael Schumacher Sauber

Petek, 12. 10. 2012, 16.51

8 let

Räikkönen: Pričakovali smo nekaj več

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kimi Räikkönen je s 37 točkami zaostanka še v igri za naslov prvaka, a le če bodo nadgradnje na njegovem Lotusu res delovale. Po treningih v Koreji ne kaže dobro.

Očitno Red Bull, McLaren in Ferrari ostajajo edini resni kandidati za najvišja mesta na VN Koreje. Dirkača Lotusa, Kimi Räikkönen in Romain Grosjean, sta na petkovem popoldanskem treningu zaostala sekundo in bila 10. in 11. Že res, da prosti treningi ne pokažejo realne slike, a tudi Räikkönen se boji, da nov aerodinamični paket (vključno z novim izpuhom) ne bo dovolj za prvo sezonsko zmago in enakovredno kosanje za dirkaški naslov prvaka. "Najbrž smo pričakovali nekaj več. Po prvih treningih je sicer za končno sodbo še prezgodaj." Finec dodaja, da E20 še naprej ni najbolje vodljiv. "Mislim, da smo približno tam, kjer smo ponavadi ob petkih. Upam, da izboljšamo dirkalnik in bomo v soboto hitrejši." Na zadnjih dveh dirkah ni bil boljši kot šesti, letos ima sicer že sedem uvrstitev na stopničke in je le 37 točk za Fernandom Alonsom (Ferrari).

Schumacher: Tu bomo v boljšem položaju

Nekaj boljše rezultate kot na zadnjih dirkah želijo in pričakujejo tudi v Mercedesu, vendarle so se v začetku leta veselili zmage Nica Rosberga na Kitajskem in najhitrejšega kvalifikacijskega časa Michaela Schumacherja v Monaku. Na prejšnjih dirkah pa so imeli težave že z uvrstitvijo v finale deseterice na kvalifikacijah (Suzuka – brez točke – je bila njihova najslabša dirka letos). "Tu bomo v boljšem položaju kot v Suzuki. Ta steza nam bolj ustreza, kar ni presenečenje. Po treningih nam kaže kar dobro, malo se le bojim, kako dolgo bodo zdržale super mehke pnevmatike. Upam, da bom v soboto v deseterici, nato pa lahko računam na dober rezultat na dirki," je po šestem in petem času na petkovih dveh treningih povedal 43-letni Schumacher (na drugem treningu je zaostal le pol sekunde).

Kobajaši: Z malo goriva imamo težave

Med ekipami, ki smo jih letos vajeni visoko v razvrstitvi, po prostih treningih slabo kaže Sauberju. Kamui Kobajaši in Sergio Perez sta bila popoldne šele 14. in 15. ter sta imela skoraj dve sekundi zaostanka. Z izjemo Spaja in Suzuke so imeli letos težave predvsem na kvalifikacijah in očitno se jim nekaj podobnega obeta tudi v Jeongamu. "Z veliko goriva nam ne kaže slabo, z malo goriva pa imamo težave," je izpostavil Japonec, ki je minulo nedeljo prvič v karieri stopil na zmagovalni oder. Mehičan je imel v petek še nekaj več težav, saj zaradi okvare na ferrarijevem motorju ni mogel odpeljati načrtovanih krogov. Ker tudi Force Indii po treningih ne kaže najbolje, se švicarskemu moštvu za zdaj ni bati, da bi jih kdo ogrozil na šestem mestu konstruktorskega seštevka.

Ne spreglejte