Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
10.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Primož Kozmus Velenje

Torek, 1. 7. 2014, 10.42

8 let

V Velenju največji slovenski atletski miting

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Velenje bo danes gostilo 19. miting Evropske atletske zveze (EA). Na največjem atletskem mitingu pri nas bo najmočnejša zasedba v metu kladiva.

Ob Primožu Kozmusu, ki bo nastopil tretjič v sezoni, bosta nastopila tudi aktualni svetovni prvak, Poljak Pawel Fajdek, ter aktualni olimpijski in evropski prvak, Madžar Krisztian Pars.

Tekmovanje bo štelo tudi za svetovni izziv IAAF, enega v nizu najmočnejših tekmovanj v metu kladiva na svetu. Nastopil bo tudi Lukas Melich, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v Moskvi Kozmusa prehitel za le nekaj centimetrov in osvojil bron. Na štartni listi sta tudi najboljši Nemec Markus Esser in Poljak Szimon Ziolkowski.

"Počutim se dobro. Razdalje zaradi težav v pripravljalnem delu sezone še niso na stopnji najboljših v letošnji sezoni, vendar se počasi stopnjujejo na želeno raven. Pričakujem met okrog 76 metrov. Kaj bo to pomenilo v močni konkurenci, bomo videli na terenu. Motivacija je velika in ob tem ponovna hvala in pohvala organizatorjem, ki so zagotovili tako močne tekmece," je pred nastopom povedal Kozmus.

Velenjski miting, ki je tradicionalno posvečen dnevu rudarjev, je tudi član serije Euromeetings, združenja najuglednejših atletskih mitingov v Evropi. Poleg Kozmusa bo nastopila tudi večina najboljših slovenskih tekmovalcev na čelu z Martino Ratej, ki v tej sezoni diamantne lige vodi v metu kopja. Zmago ji bo skušala preprečiti Nemka Linda Stahl, lastnica najboljšega izida sezone na svetu, bronasta na predlanskih olimpijskih igrah v Londonu in četrta z lanskega svetovnega prvenstva v Moskvi. Močno konkurenco bodo imeli tudi Maruša Mišmaš in Sonja Roman v teku na 1500 metrov, Žan Rudolf na 800 metrov, Tina Šutej v skoku s palico in Marina Tomič na 100 metrov z ovirami.

Ne spreglejte