Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 4. 2012,
20.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Haile Gebrselassie

Nedelja, 15. 4. 2012, 20.28

8 let

Sugut prvi na Dunaju, "Gebre" ujel Radcliffovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kenijec Henry Sugut je zmagovalec maratona na Dunaju, "dvoboj šampionov" med Hailejem Gebrselassijem in Paula Radcliffe pa je dobil Etiopijec.

Henry Sugut je zmagovalec maratonske preizkušnje na Dunaju. Ciljno črto je prečkal v času 2;06:58 in krepko izboljšal rekord proge, ki ga je držal njegov rojak Abel Kirui, svetovni maratonski prvak. ''Moj cilj je bil teči pod 2;08, sedaj pa mi je uspelo celo pod 2;07, zato sem zelo vesel. Močna konkurenca mi je pomagala do tega dosežka," je dejal 26-letni Sugut. Kenijski tekači so osvojili prvih sedem mest v moški konkurenci. Pri dekletih je s časom 2;26: 39 zmago slavila lanska zmagovalka Fate Tola iz Etiopije.

Gebrselassie ni imel težav z Radcliffovo

Več pozornosti kot maratonska preizkušnja je bila deležna "tekma šampionov" na polmaratonu, kar pa ni presenetljivo, saj sta bila na štartu nekdanji svetovni rekorder Haile Gebrselassie in aktualna svetovna rekorderka Paula Radcliffe. Slednja je štartala s prednostjo sedmih minut in 52-ih sekund (takšna je razlika v njunih osebnih rekordih), naloga legendarnega Etiopijca pa je bila, da jo ujame in prvi prečka ciljno linijo. To mu je uspelo že po dobrih 15 kilometrih, v cilj pa je pritekel v času 1;00:52. Radcliffova, ki je bila v tednih pred tekmo nekoliko bolna, je bila v cilju prva med dekleti, dosegla pa je čas 1;12:03.

''Nič ni bilo v redu. Upala sem na rezultat okoli 1;09, a sem imela že po nekaj kilometrih težke noge. To bi moral biti test za olimpijski maraton, a na koncu ni bilo nič od testa," je bila nekoliko razočarana Britanka. ''Ko sem jo prehitel, sem ji rekel naj pospeši," je dejal Gebrselassie, ki je bil presenečen, da jo je ujel tako zgodaj: ''Očitno je, da je bila Paula bolna, drugače ne bi tekla tako počasi. Računal sem, da bi jo lahko ujel na 20. kilometru. Imela je slab dan. Meni je bula tekma všeč, predvsem odlična atmosfera. Užival sem, čeprav sem računal na malo boljši rezultat."

Ne spreglejte