SiolNET. Sportal Atletika
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Sprejem Tine Šutej

Srebrna slovenska junakinja je doma

0,19

termometer

Sprejem slovenske atletske reprezentance, marec 2021
Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski atletinji Tini Šutej, ki je v soboto osvojila srebrno kolajno v skoku s palico, ter ostalim članom reprezentance v poljskem Torunu na dvoranskem EP so na sedežu Atletske zveze Slovenije (AZS) priredili sprejem, na katerem je imela glavno vlogo 32-letna Ljubljančanka. Po kolajni, na katero je dolgo čakala, je govorila predvsem o olajšanju.

Ljubljančanka je osvojila prvo slovensko medaljo po letu 2009, ko sta bili v Torinu srebrni Marija Šestak (troskok) in Sonja Roman (1500 m). Skupaj je bila to osma kolajna za Slovenijo.

"Občutek je neverjetno lep. Mislim, da je ta medalja prišla v pravem trenutku. To je olimpijsko leto. V mislih še nisem bila tam, saj sem se 100-odstotno pripravljala na to prvenstvo. To je bila prva velika tekma po Dohi 2019, kjer sem ostala razočarana," je na sprejemu skupaj z ostalimi reprezentanti dejala 32-letnica.

Razočaranj je doslej doživela že ogromno. "Enostavno se je to nabiralo v meni. Želela sem si te medalje, dokazati sem si želela, da sem sposobna, da nisem s tem verjela v čudeže in da so bile sanje realne. Odvalil se mi je kamen od srca. Mislim, da mi bo zdaj lažje. Definitivno se spogledujem z olimpijskimi igrami. To bo moja prva misel v naslednjih mesecih. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da se bom tam uvrstila čim višje," je samozavestno dodala članica celjskega Kladivarja.

Šutejeva je v soboto za srebrno kolajno preskočila 4,70 metra in zaostala le za Švicarko Angelico Moser, ki je zmogla pet centimetrov več. Slovenska predstavnica je za osebnim in državnim rekordom v dvorani zaostala štiri centimetre, za tistem na prostem pa še centimeter več.

Sprejem slovenske atletske reprezentance, marec 2021 Foto: Grega Valančič/Sportida

Pojavijo s temačne misli

Rezultati v zadnjem obdobju so velik obliž na rane v trenutkih, ko je želela zaradi neuspehov pustiti atletiko za seboj. Zdaj so občutki kljub zrelim atletskim letom povsem drugačni. "Pojavijo se temačne misli. Osebnih razočaranj imam veliko, ogromno. Velikokrat so me največje tekme močno prizadele. Enostavno se vprašaš, ali si na pravi poti, ali se splača nadaljevati ali pa je morda smiselno delati kaj drugega. Enostavno imam atletiko rada in rada treniram. Še bolj kot to, da sem vesela, mi je odleglo," je priznala mladinska svetovna podprvakinja iz Pekinga 2006.

Na preboj je čakala dolgo, a ga dočakala. To tudi sporoča mladim generacijam. "Splača se vztrajati. Tudi če si enkrat, dvakrat, lahko tudi petkrat ali večkrat razočaran, ni treba obupati. Če verjameš in delaš za to, ni nujno da se bo izšlo. Tudi zame ni bilo 100-odstotno, da se bo izšlo z medaljo, a vseeno je treba vztrajati. Obup ni rešitev," je še zaključila.

Predsednik AZS Roman Dobnikar je z izkupičkom zelo zadovoljen. Predsednik AZS Roman Dobnikar je z izkupičkom zelo zadovoljen. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ocena predsednika? Desetica.

Ob dnevu žena se je uspehu Šutejeve ter ostalim uspehom reprezentantov v Torunu poklonil tudi predsednik AZS Roman Dobnikar. "Če bi moral oceniti prvenstvo od 1 do 10 bi mu dal desetico. To je trud pet, šestletnega dela. Imamo celotno piramido atletov in atletinj, od tistih vrhunskih na vrhu do tistih, ki nam sestavljajo prihodnost slovenske atletike. To pomeni, da delamo prave in sistematske korake naprej," je dejal prvi mož AZS.

Posebej je izpostavil tudi dobitnico prve kolajne po 12 letih na EP v dvoranah. "Tina je pokazala, da ne smemo obupati. Je dokaz in v ponos vsem mladim atletom in atletinjam, da ne smejo odnehati. Je pravi dokaz, da je treba sistematično delat in ne obupat. Predstavljam si, da je zdaj razbremenjena pritiskov in lahko od nje pričakujemo še kakšen uspeh proti koncu kariere."

Naslednja postaja bo bržčas več mitingov diamantne lige, na katere bo povabljena zaradi zadnjega uspeha in nato OI v Tokiu, ki se bodo začele konec julija.

Fotogalerija s sprejema slovenske reprezentance (foto Grega Valančič/Sportida):

1 / 27
2 / 27
3 / 27
4 / 27
5 / 27
6 / 27
7 / 27
8 / 27
9 / 27
10 / 27
11 / 27
12 / 27
13 / 27
14 / 27
15 / 27
16 / 27
17 / 27
18 / 27
19 / 27
20 / 27
21 / 27
22 / 27
23 / 27
24 / 27
25 / 27
26 / 27
27 / 27
T - Nejc Jeraša Sportal Reprezentanca iz Toruna v domovino popolna, negativen tudi fizioterapevt Tina Šutej Sportal Nova junakinja slovenske atletike z norimi sanjami Tina Šutej Sportal Kdor čaka, dočaka. Konec suše, ki je trajala kar 12 let. Tina Šutej - Torun 2021 Sportal Tina Šutej je evropska podprvakinja!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin