Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
29. 11. 2011,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kros evropsko prvenstvo

Torek, 29. 11. 2011, 18.19

8 let

Pred vrati EP v krosu, ki bo v Velenju

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Le še dober teden nas loči od največjega atletskega dogodka letošnje sezone v Evropi, ko bo v Velenju potekalo 18. evropsko prvenstvo v krosu. Pričakuje se rekordno število udeležencev.

Tekmovanje, ki je velik organizacijski zalogaj, so predstavniki organizacijskega odbora predstavili na tiskovni konferenci v Ljubljani. ''Velenje je prvič gostilo evropsko prvenstvo v krosu leta 1999, letos pa ga organiziramo že drugič in smo prvi v zgodovini, ki bomo EP gostili dvakrat. EP v krosu je največja letošnja atletska prireditev v Evropi. Veliko težje jo je organizirati kot prvenstvo na stezi ali v dvorani. Neugoden je tudi termin, vendar ga Evropska atletska zveza (EAA) zaenkrat ne želi prestaviti v kakšen drug letni čas. Pripraviti je treba velik prostor, postaviti montažne objekte in ogradit celotno progo, ki je že dobro pripravljena. Tudi gledalci bodo lahko zadovoljni, saj bodo z enega mesta lahko videli vse od štarta do cilja," je za uvod povedal predsednik organizacijskega odbora Marjan Hudej, ki je predstavil tudi finančni vidik projekta:

"Za razliko od EP v košarki ali uneverzijade gre tukaj za veliko bolj urejen sistem. Proračun tekmovanja je pol milijona evrov, od tega polovico zagotovi EAA, polovico pa sami. Srečo imamo, da za nami stoji velenjski premogovnik, ki nam pomaga tako finančno kot tehnično.''

Ker bo prvenstvo v Velenju rekordno po številu udeležencev, gre tudi za velik logistični zalogaj. Ker v Velenju ni dovolj kapacitet, bodo tekmovalci nameščeni tudi po okoliških mestih.

''Po dosedanjih prijavah bo nastopilo 534 tekačev in tekačic iz 34 držav, kar je največ do sedaj. Tekmovalce bomo namestili v Topolšici, Dobrni, Žalcu in Laškem, predstavniki EAA in pomembni gostje pa bodo nameščeni v Velenju,'' je povedal koordinator tekmovanja Luka Steiner in dodal, da želijo lokalno skupnost vpeti v dogajanje na čim več načinov: ''Z vsemi osnovnimi šolami smo se uspeli dogovoriti, da bodo imeli na dan tekmovanja obvezen športni dan. Pričakujemo okoli 2000 otrok, kar bo velika promocija za atletiko. Srednješolci pomagajo pri prostovoljstvu, najmlajši pa so ustvarili likovna dela, ki so razstavljena v največjem nakupovalnem centru v Velenju."

Ne spreglejte