Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2019,
12.44

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Maja Mihalinec atletika

Sobota, 2. 2. 2019, 12.44

5 let, 2 meseca

atletski miting, novo mesto

Maja Mihalinec izpolnila normo za dvoransko EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Maja Mihalinec EP Amsterdam 2016 | Maja Mihalinec je izpolnila normo za EP. | Foto Sportida

Maja Mihalinec je izpolnila normo za EP.

Foto: Sportida

Povratnica po poškodbi Maja Mihalinec (Mass Ljubljana) je na dvoranskem atletskem mitingu v Novem mestu zmagala v teku na 60 m in s časom 7,35 sekunde že v kvalifikacijah izpolnila normo (7,42) za evropsko dvoransko prvenstvo, ki bo v začetku marca v Glasgowu. V finalu potem ni tekla. To sta bil prvi nastop Mihalinčeve po skoraj letu in pol.

V finalu je zmagala Alja Sitar (Mass, 7,72) pred Viko Rutar (Mass, 7,75). Med člani je bil na 60 m najhitrejši Matevž Šuštaršič (Krka, 7,01).

Devetindvajsetletna Mihalinčeva je 9. septembra 2017 tekmovala na finalu atletskega pokala Slovenije v Novi Gorici, kar je bil njen prvi in tudi zadnji nastop v tisti sezoni po premoru zaradi poškodbe Ahilove tetive. Tedaj je na 100 m za pol sekunde ugnala vse tekmice in se spustila pod mejo 12 sekund (11,94). Prvič se je najboljša slovenska atletinja leta 2015 poškodovala decembra 2016, po zdravljenju brez operacije pa je morala 4. oktobra 2017 na operativni poseg Ahilove tetive in potem ni več tekmovala.

Mihalinčeva: Vesela sem, da sem dobro pripravljenost potrdila na tekmi

"Sezona se je zelo dobro začela. Že na treningih sem videla, da sem dobro pripravljena in da sem blizu svojim najboljšim rezultatom, tako da sem vesela, da sem to potrdila tudi na tekmi. Žal tudi pripravljalno obdobje ni bilo idealno, kar se tiče poškodb, a zdaj sem zdrava in upam, da bo tako tudi ostalo.

Naslednja tekma me čaka v isti dvorani naslednji vikend, ko bo tu državno prvenstvo za člane in članice, po tem pa bova s trenerjem Srđanom Đorđevićem naredila plan do evropskega prvenstva," je po uspešnem nastopu povedala Mihalinčeva.

Med drugim je nastopila na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru (48. na 200 m) in bila je tega leta tudi polfinalistka EP 2016 v Amsterdamu (10. na 200 m, 15. na 100 m). Leta 2015 je na svetovnem prvenstvu v Pekingu na 200 m v polfinalu dosegla 19. izid, mesto nižje, 20., je bila na dvoranskem svetovnem dvoranskem prvenstvu v Portlandu na 60 m, na tej razdalji pa je bila 16. na dvoranskem evropskem prvenstvu v Pragi leta 2015.

Preberite še:

Luka Janežič Beograd 2017
Sportal Janežič drugi v Franciji: Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje tekel tako počasi
AZS Luka Janežič
Sportal Janežič povsem blizu državnemu rekordu, uspešna tudi Horvatova

 

Ne spreglejte