SiolNET. Slavni
7,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska lepotica, ki bi skoraj postala hollywoodska zvezda

7,05

termometer

Ami Dolenz
Foto: Getty Images

Ameriška Slovenka Ami Dolenz je hčerka Mickyja Dolenza, člana nekdaj uspešne skupine The Monkees, in igralka, ki je kot mladenka trkala na zvezdniška vrata Hollywooda.

Ami, ki zdaj šteje 48 let, je konec 80. in v začetku 90. letih prejšnjega stoletja igrala v nekaj hollywoodskih filmih in postala tisto, čemur rečemo znan obraz.Seks simbol B-filmov

Označevali so jo celo kot seks simbol B-filmov. A pravega preboja med hollywoodske zvezde ji žal ni nikoli uspelo doseči. Večina njenih filmov po letu 1993 sploh ni videla kinodvoran, ampak so bili posneti samo za izposojo v videotekah.

Žal ji je, da ni preganjala vampirjev

Še zdaj obžaluje, ker je leta 1997 zavrnila avdicijo za vlogo preganjalke vampirjev v televizijski nanizanki Buffy – Izganjalka vampirjev. Vlogo je potem dobila Sarah Michelle Gellar.

Svoj zadnji film je posnela leta 2009, na televiziji je prenehala igrati leta 2010. Leta 2002 se je poročila z mojstrom borilnih veščin in igralcem Jerryjem Trimblom.

Ami in njen oče Micky Dolenz leta 2007 Ami in njen oče Micky Dolenz leta 2007 Foto: Getty Images

Slaven je bil že njen oče

Amijin oče je igralec in glasbenik Micky Dolenz, ki je bil član skupine The Monkees, ta je najbolj znana po pesmi I'am believer iz leta 1966. Njena mama je bila zdaj že pokojna Angležinja Samantha Juste.

Jure Dolenc, ki v Hollywoodu postane George Dolenz

Igralec v Hollywoodu je bil že Amijin dedek George Dolenz, ki se je rodil leta 1908 v Trstu kot Jure Dolenc. Tudi Amijina babica je bila igralka, in sicer Janelle Johnson. George Dolenz je med drugim igral glavno vlogo v nanizanki Grof Monte Cristo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin