SiolNET. Posel danes Novice
0,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Polzeli ne bodo več delali nogavic

0,95

termometer

 | Foto:

Dobro leto in pol od začetka stečajnega postopka se v Tovarni nogavic Polzela končuje proizvodnja, ki so jo vzpostavili februarja lani. Tovarno bodo zaprli, saj po zakonu podjetje v stečaju leto po prvem poskusu prodaje ne sme več obratovati, iskanje kupca za poslovno celoto pa je bilo doslej neuspešno. Za zdaj ostaja odprtih devet trgovin.

Stečajnemu upravitelju Tovarne nogavic Polzela Zlatku Hohnjecu doslej ni uspelo prodati poslovne celote. Razlog za neuspešne poskuse prodaje je pomanjkanje zanimanja na trgu.

Izklicno ceno za poslovno celoto je na prvem zbiranju ponudb postavil pri 2,8 milijona evrov, v tretjem poskusu prodaje junija letos pa je bila izhodiščna cena določena pri 2,46 milijona evrov.

Prodajali bodo le še zaloge

V tovarni nogavic je bilo konec junija zaposlenih 77 delavcev, trenutno jih je 67, s 1. avgustom pa jih bo v okviru družbe delalo še 31.

Od avgusta tako v družbi ostajajo zaposleni v režiji, skladiščih in maloprodaji. Trenutno ima podjetje po Sloveniji odprtih še devet trgovin, v katerih bodo odprodali preostale zaloge in jih nato postopno zapirali.

Medtem se prodaja premoženja družbe v okviru stečajnega postopka nadaljuje, stečajni upravitelj pa se pri poslovni celoti vse bolj nagiba k posamični prodaji nepremičnin, premičnin, blagovne znamke in zalog.

Dve dražbi napovedani za avgust

Trenutno sta za 14. avgust napovedani dve ločeni dražbi, na katerih bodo prodajali počitniški apartma v Čatežu in prostore že nekaj časa zaprte prodajalne v Mariboru, v kletnih prostorih glavne avtobusne postaje, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 39
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin