SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plače vodilnih v ameriških bankah strmo navzgor

4

termometer

Za glavne direktorje največjih ameriških bank, ki so zakuhale zadnjo finančno krizo, je konec hudega. Njihovi zaslužki so lani poleteli v nebo.

Čeprav so lanski dobički največjih ameriških bank presegli rekorde vseh časov, pa banke še niso v zadostni meri pripravljene na okrevanje preostalega gospodarstva. Očitno pa so dovolj dobro poskrbele za svoje vodilne. Ti banke, ki jih vodijo, vsak mesec olajšajo za okoli milijon evrov.

Lani se je premoženjsko stanje najbolj izboljšalo prvemu možu največje ameriške banke po bilančni vsoti JPMorgan Chase. Jamie Dimon je glede na leto 2012 prejel kar 74 odstotkov več prihodkov in v žep pospravil dobrih 14 milijonov evrov.

Med absolutnimi zmagovalci po višini prejemkov pa je Lloyd Blankfein, ki vodi največjo investicijsko banko Goldman Sachs. Stanje na njegovem računu se je lani izboljšalo za 16,75 milijona evrov, kar je slabih deset odstotkov več kot leto poprej.

Glavna izvršna direktorja Bank of America Brian T. Moynihan in Citigroup Nichael Corbat sta lani zaslužila dobrih deset milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin