Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2022,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

cena zlato trgovanje PR članek

Torek, 8. 11. 2022, 7.00

1 leto, 5 mesecev

Naučite se trgovati s ceno zlata

Oglasno sporočilo

Cena zlata je od začetka leta močno upadla, za skoraj 10 odstotkov, vendar je veliko dejavnikov trenutno v prid zlatu.

Zlato | Foto:

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno zlata na spletni borzi (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravili brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno zlata na spletu". Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno zlata na spletu" prenesite tukaj.

Zdi se, da se globalni konflikt stopnjuje povsod. Spor v Ukrajini ne kaže znakov umirjanja. Napetosti med ZDA in Kitajsko zaradi Tajvana naraščajo in nekateri analitiki menijo, da bi Kitajska lahko vojaško ukrepala do konca leta.

Severna Koreja je letos na Južno Korejo izstrelila več raket kot kadarkoli prej, tudi na Japonsko, ameriške vojaške ladje pa patruljirajo na tem območju.

Prejšnji teden so na Bližnjem vzhodu ZDA in Savdska Arabija izjavile, da pričakujejo, da bo Iran v prihodnjih dneh začel napad na naftne objekte. Sam Iran se je v zadnjih tednih spopadel z državljanskimi in verskimi nemiri, za katere je obtožil Združene države.

Običajno je, da več vojaških ali morebitnih konfliktov, ki potekajo hkrati, kot so našteti, vlagatelje spodbudi k nakupu zlata.

Zlato_2 | Foto:

Cena je še vedno nizka tudi zaradi trenutnega dviga obrestnih mer, zato so naslednji koraki Feda izjemno pomembni. Trenutno obstaja 50 odstotkov možnosti, da bo Fed decembra zvišal obrestne mere za 50 bazičnih točk, in celo JP Morgan je namignil, da bodo vrednosti delnic in zlata narasle, če se decembra zgodi nepričakovani dvig za 25 bazičnih točk.

Zadnji argument v prid zlatu je tehničen – ko zlato doseže tako imenovano "najnižjo" ceno 1.615 dolarjev, se vrne nazaj, ker trgovci menijo, da je to izjemno poceni.

Brezplačni vodnik “Kako trgovati s ceno zlata na spletu” prenesite tukaj.

Vir: Bloomberg, Investing

CFD so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo vsega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 84 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali naložbo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko pomenijo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne pomeni ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev o točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.  

Ne spreglejte