SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Največ priznanj slovenskim izdelkom

3

termometer

 | Foto:
Slovenski potrošniki so izbrali 20 novih izdelkov, ki so prejeli pečat Produkt leta. Največ pečatov so dobili slovenski proizvodi.

Letos se bo z rdečim pečatom, ki ga boste lahko že v naslednjih dneh opazili na prodajnih policah, obarvalo 20 izdelkov široke potrošnje, ki so jih na podlagi javnomnenjske raziskave izbrali kupci.

"Pri produktu leta je pomembna predvsem metodologija izbire zmagovalnih produktov, saj jo na podlagi svojih izkušenj izberejo kupci," kar je po mnenju Gregorja Gorenca, direktorja Produkta leta v Sloveniji, glavna prednost pečata.

Pečat Produkt leta je del svetovne raziskave inovativnih izdelkov in se med slovenskimi potrošniki izvaja že tretje leto zapored. Izdelki s pečatom Produkt leta so vedno bolj priljubljen nakupni nasvet vsem, ki bi želeli preizkusiti nekaj novega.

Zmagoslavje slovenskih izdelkov

Med 20 izdelki in storitvami, ki so jih slovenski potrošniki prepoznali za najbolj inovativne v svoji kategoriji, je več kot polovica produktov slovenskih proizvajalcev in ponudnikov.

Absolutni zmagovalec po številu prejetih nagrad je letošnje leto Paloma, ki je prejela kar tri pečate. Med slovenskimi proizvajalci najdemo še Tosamo z dvema linijama izdelkov, Panvito, Mlekarno Celeia, TušMobil, Ljubljanske mlekarne, Pivovarno Union in Pivovarno Laško.

Kupci pri izdelkih iščejo predvsem inovativnost, cena ni pomembna

Raziskava, ki jo je vodilo podjetje Nielsen, je pokazala, da kupci pri svojih nakupih iščejo predvsem novosti, pomembna sta tudi kakovost in okus izdelkov ter zadovoljstvo in praktičnost uporabe. Pri nakupovanju cena ni glavno vodilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin