SiolNET. Posel danes Novice
2,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Najbolj dobrodelni milijarderji

Najbolj dobrodelni milijarderji

2,18

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Veliko svetovnih milijarderjev zasluži svoje bogastvo na račun "navadnih" prebivalcev, nekateri jim tudi vračajo. Kateri od svetovnih milijarderjev se najbolj držijo izreka "Človek ki umre bogat, umre osramočen".

Zneski nad milijardo evrov se zdijo tako visoki, da jih v času življenja težko zapraviš. Vseeno so nekateri milijarderji pripravljeni bolj in nekateri manj, da višek denarja delijo z manj srečnimi ali ga porabijo, da bi svet vsaj malce spremenili na bolje. Na lestvici najbolj darežljivih milijarderjev je tudi tak, ki je razdajal več kot pet milijard dolarjev in je danes vreden komaj milijon.

Konec leta 2016 najbogatejši človek na svetu se je izkazal tudi za najbolj dobrodelnega. Ta je skupaj s svojo ženo in konec leta 2016 drugim najbogatejšim zemljanom leta 2010 zagnal kampanijo Dajem prisego. Prek nje se najbogatejši z vsega sveta obvezujejo, da bodo večino svojega bogastva podarili v dobrodelne namene.  Do maja se je iniciativi priključilo 168 bogatašev iz 21 držav. V maju se je priključilo 14 novih bogatašev, na seznamu sta tudi slovenska podjetnika Iza in Samo Login. Konec leta 2016 najbogatejša zemljana naj bi do konca leta 2016 skupaj podarila skoraj 50 milijard evrov. Na področju filantropije se ne trudijo samo svetovni milijarderji, ampak tudi bogati poslovneži v naši regiji

Večina milijarderjev svoje donacije namenja stotinam različnih razlogov, največ se osredotočajo na področja izobraževanja in odpravljanja raznih človeških bolezni. Nekateri se odločijo tudi za podporo svojega lokalnega okolja, predvsem bogataši s področja tehnologije za razvoj znanosti.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin