SiolNET. Posel danes Novice
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Laszlo Pelle zapušča upravo NLB

0,48

termometer

Laszlo Pelle | Laszlo Pelle iz uprave NLB odhaja iz osebnih razlogov. | Foto: STA
Laszlo Pelle iz uprave NLB odhaja iz osebnih razlogov. Foto: STA

Nadzorni svet NLB in član uprave, pristojen za področje operativnega poslovanja (COO), Laszlo Pelle sta dosegla sporazum o prenehanju opravljanja funkcije s 1. novembrom. Pelle odhaja iz osebnih razlogov, bo pa operativno poslovanje vodil še do 31. januarja prihodnje leto, so sporočili iz NLB.

Nadzorni svet NLB poudarja, da se strategija banke na tem področju ne spreminja. Novega člana uprave bodo poiskali "med najboljšimi strokovnjaki s področja, z močnimi mednarodnimi izkušnjami, ter tudi tako zagotovil nadaljnje uspešno poslovanje banke in celotne NLB Skupine", so zapisali v objavi na spletni strani Ljubljanske borze.

Pelle v upravo NLB prišel leta 2016

Uprava NLB ima štiri člane. Predsednik uprave je Blaž Brodnjak, člana pa sta poleg Pelleja še Archibald Kremser, odgovoren za finančno področje (CFO), in Andreas Burkhardt, ki je odgovoren za področje upravljanja tveganj (CRO). Brodnjak je predsednik uprave od julija 2016, pred tem je bil od leta 2012 do leta 2016 član uprave. Pelle je v upravo NLB prišel leta 2016, Kremser in Burkhardt pa leta 2013.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin