SiolNET. Posel danes Novice
5,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Furs uvaja davčne počitnice

5,03

termometer

Furs
Foto: Nebojša Tejić/STA

Finančna uprava (Furs) je sporočila, da uvaja tritedenske davčne počitnice, in to od vključno 26. julija do vključno 13. avgusta 2021. "Letošnje leto je bilo eno najbolj napornih. Utrujenost se kaže že pri vseh, tako pri davčnih zavezancih, njihovih računovodjih, davčnih svetovalcih kot tudi pri finančnih uradnikih," so obrazložili odločitev.

V času počitnic finančna uprava ne bo pozivala davčnih zavezancev, njihovih računovodij ali davčnih svetovalcev, da ji dostavijo kakšno dokumentacijo. "Večina se bo lahko posvetila počitku. Ne glede na vse to, pa bomo na Fursu pripravljeni na davčne zavezance oziroma vse tiste, ki bodo želeli opraviti kakšne aktivnosti. Tako bodo nemoteno potekale odmere davka na promet nepremičnin, odmere davka na motorna vozila, dediščine in darila ter podobno," so zapisali.

Bosna mejni prehod Novice Spremembe pri vrnitvi iz Madžarske, Simič in Rupel ustoličena

Kako bo potekalo delo?

Izvajanje nalog po posameznih področjih bo potekalo v nekoliko omejenem obsegu. Delo na področju nadzora bo z zavezanci za davek potekalo le v postopkih, kjer so termini že bili predhodno dogovorjeni oziroma je termin možno uskladiti po predhodno že vzpostavljeni telefonski ali elektronski komunikaciji. Če zavezanec za davek ne bo dosegljiv oziroma se na telefonski poziv ne bo odzval, mu bomo poslali pisni poziv po 15. 8. 2021. Izjema so zahtevki za vračilo DDV, kjer zaradi kratkih rokov za vračilo in interesa zavezanca za davek proces poteka kot običajno.

"Vsekakor pa bomo pozorni na postopke, ko je zadevo zaradi same narave oziroma zaradi posebnih okoliščin potrebno obravnavati kot nujno (npr. postopki, kjer je potrebno paziti na zastaranje)," so še dodali.

Slovenska obala Novice Novi boni: prvi je bil unovčen danes zjutraj

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin