SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

HipTerminal, medij za novo dobo

Oglasno sporočilo

Novi interaktivni zasloni v mreži Petrol Media poskrbijo za sodobno in prijazno nakupovalno izkušnjo na naših prodajnih mestih, uporabnike pa dosežejo takrat, ko to šteje največ – med točenjem goriva. Dobrodošli na točilnem mestu prihodnosti!

petrol

Ste v trgovini v nakupovalni voziček kdaj v zadnjem trenutku dodali še malenkost ali dve, ker vas je o tem, tik pred blagajno, prepričal privlačen oglas na digitalnem zaslonu?

Niste edini. Leta 2010 so v podjetju Nielsen Media Research, ki v več kot sto državah izvaja raziskave potrošniških trendov, preverjali, kako na navade uporabnikov vpliva digitalno označevanje na prodajnih mestih, t. i. "digital signage". Ugotovili so, da je uporaba digitalnih zaslonov tik pred točko nakupa štirim od petih blagovnih znamk prinesla kar do 33-odstotno povečanje neposredno povezane prodaje. Še več: digitalno oglaševanje na točki nakupa je znatno pripomoglo tudi k priklicu blagovne znamke, ki si jo je zdaj zapomnilo od 14 (spontan priklic) do 31 odstotkov (olajšan priklic) vprašanih. Vse zgolj zaradi nekaj trenutkov njihove pozornosti.

Si predstavljate, kako dobri bi bili rezultati, če bi lahko z digitalnim oglaševanjem poglede obiskovalcev namesto za nekaj sekund ujeli za več kot minuto? Ali pa, če bi lahko nakupovalno izkušnjo nadgradili še z interaktivnostjo in možnostjo hitrega nakupa kar prek zaslona?

S HipTerminali je to mogoče.

Sporočilo, ki ga ni mogoče spregledati

Vsi vemo, da se naš vsakdanji življenjski ritem pospešeno spreminja, z njim pa tudi oglaševanje. V kroničnem pomanjkanju časa in želji, da bi čim bolje izkoristili vsak prosti trenutek, tako glavna stična točka v življenju uporabnikov postajajo hitre trgovine v urbanih središčih in bencinski servisi, ki zdaj poleg goriva ponujajo še možnost priročnega nakupa.

Ter, seveda, idealno priložnost za nagovor obiskovalcev.

V Petrolu z oglaševanjem na več kot 300 prodajnih mestih vsak dan dosegamo več kot 200 tisoč mimo hitečih ljudi. Roto panoji, LCD-zasloni, Billboard plakati, Radio Petrol, točke Wi-Fi, promocije s hostesami, izpostavitve vozil in druge oglaševalske rešitve se ob pomembnejših prometnih poteh in drugih strateških lokacijah po vsej Sloveniji povezujejo v mrežo oglaševanja Petrol Media, ki uporabnikom piše celovito prodajno zgodbo.

To zdaj, s sporočilom, ki ga ni mogoče spregledati, še nadgrajuje interaktivni HipTerminal, inovativen in dinamičen medij, ki je prva tovrstna rešitev v regiji.

Obojestranski zasloni HipTerminal so postavljeni na Petrolovih točilnih agregatih na desetih strateško izbranih lokacijah v Ljubljani, kjer z 62 oglasnimi površinami dnevno nagovarjajo med 1.000 in 2.600 ljudi ter jih spodbujajo k nakupu, medtem ko točijo gorivo. Ker točenje goriva v povprečju traja od 90 do 120 sekund, to pomeni najmanj minuto in pol osredotočenosti na predvajan reklamni blok.

HipTerminali omogočajo najmanj minuto in pol uporabnikove osredotočenosti na predvajano sporočilo.

A HipTerminal je več kot zgolj učinkovit medij za predvajanje oglasnih videoposnetkov.

Eden izmed ključev uspeha digitalnega označevanja je namreč tudi večkanalni pristop, ki za uporabnika predstavlja most med spletno in fizično nakupovalno izkušnjo. HipTerminal zato z dvosmerno komunikacijo pohitri proces obiska bencinskega servisa in odpira nove možnosti dialoga s strankami, tudi ko te zapustijo bencinski servis. "Gre za, poleg mobilnih aplikacij Moj Petrol in Na poti, najsodobnejši način, na katerega lahko uporabniki dostopajo do Petrolovih storitev," je na HipTerminal ponosen Peter Curk, direktor trženja v Petrolu.

petrol

HipTerminal obiskovalcem bencinskih servisov tako omogoča, da:

  • med točenjem goriva v košarico dodajo izbor izdelkov, ki jih nato prevzamejo na blagajni,
  • se na terminalu identificirajo s svojo Petrol klub kartico ter tako preverijo stanje z nakupi zbranih Zlatih točk in ugodnosti, ki so jim v Petrol klubu na voljo, in
  • nam v odziv na prikazan oglas prek terminala zaupajo svoj elektronski naslov, na katerega jim nato posredujemo povratno sporočilo z dodatnimi informacijami o prikazanem reklamnem sporočilu. To oglaševalcem ponuja možnost učinkovite navzkrižne promocije dodatnih izdelkov, storitev ali promocij ter preprostega grajenja lastne baze kontaktov.
Rezultat je izjemna uporabniška izkušnja, ki z novo generacijo storitev še obogati obisk Petrolovih prodajnih mest in ga dviguje na višjo raven.

"Novi multifunkcijski terminali so odraz tega, kar je za nas najpomembnejše," razloži Miha Valentinčič, direktor inovativnih poslovnih modelov v Petrolu. "Izboljšanje uporabniške izkušnje, da že med točenjem goriva nakupuješ svoje najljubše izdelke in s tem privarčuješ čas, je bilo naše glavno vodilo pri oblikovanju HipTerminala. Odlična izkušnja kupca na Petrolovem prodajnem mestu je za nas zmeraj na prvem mestu, tudi s pomočjo digitalnih rešitev," doda.

In kaj bo prinesla prihodnost? Skupaj z nakupnimi navadami in željami, ki nam jih bodo zaupali uporabniki, se bo nenehno razvijal in izpopolnjeval tudi HipTerminal ter tako poskrbel, da bo vsak naslednji obisk Petrola še boljši.

Naročnik oglasnega sporočila je Petrol d.d.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin