Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2012,
17.01

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bloomberg

Petek, 2. 11. 2012, 17.01

7 let, 2 meseca

Carlos Slim – najbogatejši človek s 77,5 milijarde ameriških dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na prvem mestu lestvice najbogatejših ljudi je trdno zasidran Carlos Slim, med prvo deseterico najbogatejših pa je kar sedem Američanov.

Na čelu Bloombergovega indeksa milijarderjev je tudi tokrat mehiški magnat in filantrop Carlos Slim, vreden približno 77,5 milijarde ameriških dolarjev. Slim, ki je bil rojen v Ciudadu de Mexicu, vse od leta 2010 velja za najbogatejšega človeka na svetu. Svoje premoženje pa si je prislužil z lastništvom številnih mehiških podjetij, ki jih je združil v konglomerat Grupo Carso. Trenutno je predsednik uprave dveh mehiških telekomunikacijskih podjetij Telemexa in Americe Movil.

Bill Gates na drugem in Amancio Ortega na tretjem mestu Čeprav je na prvem mestu mehiški poslovnež, pa se je med prvimi desetimi najbogatejšimi ljudmi znašlo kar sedem Američanov. Na drugem mestu je lastnik Microsofta Bill Gates, čigar premoženje je ocenjeno na 64,4 milijarde ameriških dolarjev, na tretjem pa Španec Amancio Ortega, lastnik modne skupine Inditext, ki pod svojo streho združuje blagovne znamke, kot so Massimo Dutti, Bershka, Pull and Bear, Stradivarius in Zara. Njegovo premoženje je ocenjeno na 53,6 milijarde ameriških dolarjev. Med prvimi petimi sta se znašla tudi Warren Buffet, direktor podjetja Berkshire Hathaway, s 48,4 milijarde in Ingver Kamprad z 41,8 milijarde ameriških dolarjev.

Preostalo deseterico najbogatejših sestavljajo še brata Charles in David Koch, ki sta lastnika podjetja Koch Industries, direktor podjetja Oracle Corporation Larry Ellison, Christy Walton, premoženje, ki ga je je podedovala po svojem možu Johnu Waltonu, sicer sinu ustanovitelja podjetja Wal-Mart, je ocenjeno na 30,5 milijarde ameriških dolarjev, in Jim Walton, najmlajši sin ustanovitelja Wal-Marta.

Bloombergov indeks milijarderjev pa kaže tudi na to, da je največ, kar 67, milijarderjev iz ZDA, 45 iz Evrope, 20 iz Rusije, 17 iz Latinske Amerike, 12 iz Kitajske in deset iz Indije.

Ne spreglejte