SiolNET. Posel danes Novice
Vsebino omogoča ZEMA D.O.O.

Foto: arhiv naročnika

  • Messenger
  • Messenger
Pet področij, na katerih vam bodo koristila coaching znanja

Brezplačen webinar: Bi radi postali coach?

Vsebino omogoča ZEMA D.O.O.

Foto: arhiv naročnika

Coaching je ena od najhitreje rastočih panog na svetu, takoj za informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami. Uspešni podjetniki imajo coacha, uspešni športniki imajo coacha, uspešni predavatelji imajo coacha, uspešni vodje imajo coacha … Skratka – kjerkoli boste našli nekoga, ki je uspešen, stoji za njim coach, četudi se skriva pod nekoliko drugačnim nazivom. Mimogrede, ko tukaj in v nadaljevanju govorimo o coachu, športniku, prodajalcu, partnerju, staršu, govorniku, vodji, uporabljamo izraze v moški slovnični obliki kot nevtralne – tako za moške kot tudi za ženske.

Zema d.o.o. | Foto:

Kaj torej počne coach?

Coach s postavljanjem dobrih vprašanj pomaga posameznikom in skupinam, da lažje in hitreje uresničijo svoje cilje.

Dobra vprašanja so ključ do vašega uspeha na kateremokoli področju življenja. Dobra vprašanja vodijo v dobre odgovore, slaba vprašanja vodijo v slabe odgovore. Peter Drucker je nekoč dejal, da največje napake niso posledica slabih odgovorov, temveč je zelo nevarno postavljati napačna vprašanja.

Področje št. 1: Dober prodajalec je dober coach.

Veliko prodajalcev ne razume, da se odgovor za prodajo skriva v kupcu in v razumevanju, kakšen problem sploh ima kupec in kako mu ponujeni produkt oziroma storitev lahko pomaga rešiti ta problem. Prodajalci, ki ne uporabljajo znanj coachinga, prehitro in napačno zaključijo prodajo. Prehitri zaključki ali zaključki prodaje z nepopolno sliko ubijejo prodajo in uničijo odnos. Glavna lastnost uspešnih prodajalcev danes je, da obvladajo proces coachinga in imajo radi prodajo.

Področje št. 2: Dober partner je dober coach.

Ko se moški in ženska spoznata in vstopita v partnerski odnos, se navadno zgodi kemija, privlačnost. Ljudje pred vstopom v partnerski odnos običajno ne naredijo analize vrednot in prepričanj, da bi našli ujemanje. Ravno nasprotno. Danes poznamo pare, kjer sta mož in žena kot dan in noč, povsem različna. Včasih bolj različna ne bi mogla biti. Znanja coachinga lahko zmanjšajo te razlike, povečajo razumevanje in strast v odnosu, vendar pozor – tudi z vsemi znanji coachinga ne boste nikoli 100-odstotno razumeli partnerja, pomagala pa vam bodo, da boste znali sprejeti različnost.

Področje št. 3: Dober starš je dober coach.

Če imate otroke, še posebej najstnike, vam bodo znanja coachinga pomagala, da boste v tem zanimivem obdobju življenja lažje shajali z njimi. Otroka boste lahko velikokrat z vprašanji pripeljali do tega, da bo vašo idejo sprejel za svojo. In ne pozabite, dragi starši, da bo tudi obdobje najstništva nekoč minilo. Do takrat vam bodo znanja coachinga in coaching vprašanja lahko glavno orodje za preživetje.

Področje št. 4: Dober govornik je dober coach.

Če morate kdaj nastopati v javnosti, če morate kdaj predavati ali učiti druge, boste z uporabo prvin coachinga naredili predavanje in komunikacijo bistveno bolj interaktivno. Danes učim coache, kako lahko z uporabo petih ključnih vprašanj izvedejo celodnevno delavnico znotraj podjetja. Dober komunikator, dober predavatelj vedno uporablja tehnike coachinga, da se poveže s publiko, da izboljša prvine svojega nastopa in lažje doseže cilj predavanja.

Področje št. 5: Dober vodja je dober coach.

Najboljši vodje so tisti, ki poleg mentoriranja, poleg prenosa znanj postavljajo dobra vprašanja, namesto da ves čas delijo le nasvete in odgovore. Avtoritativni in centralizirani način vodenja je že zdavnaj mimo. Ko pride sodelavec k vam v pisarno in vas vpraša: "Kaj naredimo?" mora biti vaše prvo vprašanje: "Kaj bi storili vi?" S tem, ko boste kot vodje postali coachi, boste v svojo okolico privlačili uspešnejše sodelavce in tudi razvijali samostojne in samoiniciativne člane svoje uspešne ekipe.

Dr. Aleksander Šinigoj | Foto: Dr. Aleksander Šinigoj

Kako lahko tudi vi postanete coachi?

Katera so dobra in katera slaba coaching vprašanja? Kdaj uporabiti coaching in kdaj je bolje, da ste mentorji? Kdaj uporabiti in kdaj ne uporabiti vprašanja "zakaj"?

Odgovore na ta in številna druga vprašanja boste dobili na brezplačnem webinarju Bi radi postali coachi?.

Brezplačen webinar bo potekal V ŽIVO, zato boste lahko postavljali tudi vprašanja.

Webinar je namenjen vsem, ki bi radi uporabljali coaching v svojem vsakdanjem življenju – tako doma (kot starši, partnerji, prijatelji …) kot tudi v službi (pri vodenju, prodaji, javnem nastopanju itd.) – oziroma bi radi z uporabo znanj coachinga tudi dodatno zaslužili. Na webinar se lahko prijavite tukaj. Pohitite in izkoristite priložnost za nova znanja.

O predavatelju: Dr. Aleksander Šinigoj je predavatelj in strokovnjak za osebnostno in poslovno rast. Predava vsebine s področja nevrolingvističnega programiranja (NLP), hipnoze, coachinga in podjetništva. Če želite tudi vi postati osebni (life), poslovni (business) in NLP coachi, se pridružite Aleksandru in njegovi ekipi. Dr. Aleksander Šinigoj je predaval že v 22 državah na štirih celinah. Je tudi avtor knjižne uspešnice Moč nezavednega uma, Hipnoza I in drugih knjig, ki bi jih moral prebrati vsak. Na njegov brezplačen webinar se lahko prijavite na tej povezavi.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin