SiolNET. Posel danes Novice
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Agrokor in Sberbank dosegla dogovor

0,73

termometer

Agrokor
Foto: Siol.net

Izredna uprava hrvaškega koncerna Agrokor se je z največjo upnico koncerna, rusko banko Sberbank, dogovorila, da bosta obe strani po velikih nesoglasjih nadaljevali pogajanja o poravnavi. Dogovor predvideva, da bo Agrokorjeva izredna uprava priznala terjatve banke, ta pa bo ustavila vse tožbe proti koncernu, so danes potrdili predstavniki obeh straneh.

Predstavnik Sberbank Sergej Volk je novinarjem potrdil, da se Sberbank vrača za pogajalsko mizo, da bi sodelovala v procesu prestrukturiranja največje hrvaške družbe. Pričakuje, da bodo vsi akterji dosegli "prijateljski in uravnotežen" dogovor o poravnavi.

Agrokor bo priznal za okoli 1,1 milijarde evrov terjatev Sberbank

Izredni pooblaščenec hrvaške vlade za Agrokor Fabris Peruško je dodal, da bo Sberbank ustavila vse postopke proti Agrokorju na sodiščih v več državah "v dogovorjenem roku".

Agrokor bo v zameno priznal vse terjatve ruske banke, ki znašajo približno 1,1 milijarde evrov. Menil je, da ta dogovor omogoča, da bo imela poravnava široko podporo upnikov.

Agrokor bo priznal za okoli 1,1 milijarde evrov terjatev Sberbank. Agrokor bo priznal za okoli 1,1 milijarde evrov terjatev Sberbank. Foto: STA Peruško je še poudaril, da so danes v Splitu sklenili tudi večdnevno srečanje z razširjeno sestavo začasnega sveta upnikov Agrokorja.

To po njegovih besedah zagotavlja, da bo izredna uprava do 10. aprila dosegla okvirno pogodbo o poravnavi.

Sberbank v umik vseh tožb pred sodišči

Mandat izredne uprave koncerna bo namreč takrat potekel, a zakon o izvajanju izredne uprave v sistemskih podjetjih predvideva možnost njegovega podaljšanja za tri mesece.

V tem obdobju naj bi dosegli tudi končni dogovor o poravnavi kot temelj za trajnostno poslovanje družbe.

Iz Agrokorja so danes sporočili, da sta Peruško in prvi podpredsednik uprave Sberbank Maksim Poletajev podpisala sporazum, ki natančno določa načela za izpolnjevanje dogovora o umiku vseh tožb in priznanju terjatev.

Koncern bo na zagrebškem sodišču za gospodarske zadeve predlagal, da bodo terjatve Sberank dodali na seznam priznanih terjatev, so zapisali na spletni strani družbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin