Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2017,
14.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Adria Airways

Nedelja, 29. 10. 2017, 14.37

6 let, 6 mesecev

Adria bo letela iz švicarskega Berna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Adria. | Foto STA

Foto: STA

Po objavi izteka operativne licence švicarskega prevoznika SkyWork Airline AG in odpovedi njegovih letov iz Berna bo slovenski letalski prevoznik Adria Airways 6. novembra vzpostavil letalske povezave iz Berna.

Adria bo v ta namen v Bern kmalu pozicionirala dve letali ter zagotovila nadaljnje povezave švicarske prestolnice s pomembnimi evropskimi mesti, so sporočili iz letalskega prevoznika. Bern bo tako še naprej povezan z Berlinom, Hamburgom, Münchnom in Dunajem.

Vozovnice bodo na voljo od 30. oktobra dalje na spletni strani Adrie Airways, www.adria.si, ali prek centra za rezervacije (+386 (0)1 369 1010) ter pri vseh prodajnih agencijah IATA. Predvideni razpored letov je naslednji:

adria airways | Foto: Adria Airways Foto: Adria Airways

Več podrobnosti bodo v Adrii Airways razkrili v prihodnjih dneh na tiskovni konferenci v Bernu.

Letalski promet v zimski vozni red, nova linija v Kijev

Na ljubljanskem letališču pa je začel danes veljati zimski vozni red v letalskem prometu. Adria bo Ljubljano povezovala s 17 mesti, od tega 13 dnevno. Število tedenskih povezav so povečali, novost sta digitalni vozni red in nova linija v Kijev trikrat tedensko.

Neposredni nočni leti bodo brniško letališče trikrat tedensko povezali z glavnim kijevskim letališčem Boryspil International, ki leži slabih 20 kilometrov vzhodno od ukrajinske prestolnice, so pred dnevi sporočili iz letalskega prevoznika.

V zimskem voznem redu bo Adria Ljubljano povezovala še z Amsterdamom, Brusljem, Dunajem, Frankfurtom, Köbenhavnom, Moskvo, Münchnom, Parizom, Podgorico, Prago, Prištino, Sarajevom, Skopjem, Tirano, Varšavo in Zürichom.

Iz Ljubljane bo po novem v zimskem času mogoče dnevno leteti v Bruselj, Frankfurt, München, Prištino, Skopje, Tirano, Dunaj in Zürich. Dnevni leti bodo po novem na voljo tudi v Amsterdam, Moskvo, Pariz, Podgorico in Sarajevo.

V primerjavi z lansko zimo je povečano število letov na Dunaj ter v Köbenhavn, Moskvo, Pariz, Podgorico, Prago, Prištino, Sarajevo, Skopje, Tirano in Zürich.

Na Dunaj bo Adria letošnjo zimo letela 14-krat na teden, v Köbenhavn petkrat, v Moskvo sedemkrat, Pariz sedemkrat, Podgorico sedemkrat, Prago štirikrat, Prištino desetkrat, Sarajevo sedemkrat, Skopje devetkrat, Tirano desetkrat in Zürich dvajsetkrat na teden.

Ne spreglejte