SiolNET. Posel danes Novice
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Adria Airways ima šest novih letal

0,53

termometer

Adria Airways, letalo
Foto: STA

Letalski prevozniki Adria Airways ima največjo floto letal do zdaj. Pridobili so namreč šest Saabovih letal tipa 2000, skupno število letal se je tako povečalo na 21. Omenjenih šest 50-sedežnih letal bo najemala od ameriške družbe Jetstream Aviation Capital, letalske operacije s temi letali bodo predvidoma začeli septembra.

Kot so sporočili iz Adrie Airways, bodo s saabi izvajali predvsem polete na svojih rednih linijah, ne izključujejo pa niti možnosti storitve najema letala s posadko (ACMI) tujim letalskim družbam.

Saabova letala se pridružujejo obstoječi floti 15 letal: trem airbusom 319, devetim bombardierom CRJ900 in trem bombardierom CRJ70. Skupno bo Adria Airways svojo mrežo poletov upravljala z 21 letali, kar je po pojasnilih družbe največje število letal v celotni zgodovini letalskega prevoznika.

Adria Airways s 25 destinacijami ponuja več kot 200 povezav na teden

Adria Airways se pod zasebnim lastništvom družbe 4K Invest razvija v močnega in pomembnega regionalnega letalskega partnerja, so poudarili v družbi in dodali, da obdobju stabilizacije in optimizacije poslovanja po prevzemu sledi obdobje intenzivne rasti družbe.

Letošnje leto sta že zaznamovala širitev mreže poletov s sedmimi novimi destinacijami (Sofija, Bukarešta, Ženeva, Hamburg, Düsseldorf, Dubrovnik in Brač) in povečanje števila tedenskih poletov, povečujejo pa tudi število zaposlenih v operativnem sektorju.

Adria Airways s 25 destinacijami ponuja več kot 200 povezav na teden iz Ljubljane in 17 direktnih povezav na teden iz Prištine in Tirane.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 39
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin