Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2018,
11.06

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Katharine McPhee Planet TV Smash Anjelica Huston

Torek, 7. 8. 2018, 11.06

5 let, 9 mesecev

Serija Smash nas bo popeljala na broadwayski oder

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

V zakulisju priprav broadwayskega muzikala o življenju Marilyn Monroe se dogaja večja drama kot na samem odru ... Nova serija Smash prinaša veliko dobre glasbe in razburljivih razpletov, igralsko zasedbo pa dopolnjujeta tudi Anjelica Huston in Debra Messing.

Smash | Foto:

Za broadwayski muzikal pot do uspeha ni lahka, do osvojitve nagrade tony za najboljši muzikal pa je še težja. Igralci morajo med sabo tekmovati za vloge, predstave tekmujejo za zaslužek, vlagatelje in močno zaželene tonyje. Včasih pa vsemu temu prekriža načrte še osebno življenje.

S težavami se ne soočajo samo tisti, ki svet Broadwaya okušajo prvič, kot igralki Karen Cartwright (Katharine McPhee) in Ivy Lynn (Megan Hilty) ter scenarista Jimmy Collins (Jeremy Jordan) in Kyle Bishop (Andy Mientus), ampak tudi izkušeni veterani, kot sta broadwayska ustvarjalca Tom Levitt (Christian Borle) in Julia Houston (Debra Messing) ter režiser Derek Wills (Jack Davenport) ...

Smash | Foto:

Medtem ko na Broadwayu še vedno uprizarjajo njuno zadnjo uspešnico Raj na zemlji, se priznana broadwayska ustvarjalca Julia Houston in Tom Levitt odločita narediti premor. V tem času si želita Julia in njen mož Frank posvojiti otroka ter se posvetiti družini, Tomu pa se porodi ideja za novi muzikal na temo Marilyn Monroe. Za glavno vlogo se potegujeta tudi Ivy in Karen in zdi se, da se večja drama kot na odru odvija za njim ...

Serija Smash ima na spletni strani IMDb oceno 7,7 in je bila nagrajena z emmyjem za najboljšo koreografijo, pa tudi z nagrado ceha kostumografov. Nominirana je bila tudi za zlati globus (najboljša tv-serija) in grammyja. 

Smash bo prvič na Planetu v četrtek, 9. avgusta, sicer pa od ponedeljka do petka ob 15.35.

Ivy Lynn (Megan Hilty) in Karen Cartwrights (Katharine McPhee) se potegujeta za vlogo Marilyn Monroe | Foto: Ivy Lynn (Megan Hilty) in Karen Cartwrights (Katharine McPhee) se potegujeta za vlogo Marilyn Monroe

V eni od glavnih vlog igra Katharine McPhee, ki je nase opozorila že v peti sezoni Ameriškega idola, ko je zasedla drugo mesto. Od takrat se posveča tako igri kot petju, v rumenih medijih pa je močno odmevala njena zaroka z več kot trideset let starejšim glasbenim producentom Davidom Fosterjem. Katharine v seriji Smash igra Karen Cartwright iz Iowe, ki se na avdiciji za novi muzikal odreže odlično. Je nekoliko nova v tem poslu in njeno naivnost si pogosto privoščijo tudi njeni sovrstniki.

Karenina največja tekmica za glavno vlogo je Ivy Lynn, izkušena umetnica, ki bi jo vsi radi videli tudi v vlogi Marilyn Monroe. Ima burno razmerje z režiserjem Derekom in na nek način se zdi, da nenehno tekmuje s Karen. Ivy igra Megan Hilty, ki ima tudi v resnici veliko izkušenj iz številnih broadwayskih muzikalov, videli pa smo jo tudi v različnih tv-serijah.

Smash | Foto:

Brezkompromisnega in težavnega režiserja Dereka Wilsona igra šarmantni angleški igralec Jack Davenport, ki smo ga videli v seriji Parčkanje (Coupling) in Piratih s Karibov. Debra Wilson in Christian Borle sta medtem dolgoletna sodelavca Julia in Tom, ki sta ustvarjalni tandem za novim muzikalom Bombshell, producentko šova Eileen Rand, ki je ravno sredi burne ločitve, pa igra Anjelica Huston.

V gostujočih vlogah se izmenjajo mnoga znana imena, tudi Uma Thurman, Nick Jonas in Bernadette Peters, v drugi sezoni pa se je v seriji pojavila celo Liza Minnelli.

 

Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

 

 

 

Ne spreglejte