Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
15.15

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

Natisni članek

Vladan Andjelković

Torek, 16. 10. 2018, 15.15

5 let, 6 mesecev

Direktor Planet TV Vladan Andjelković odhaja #intervju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77
Vladan Andjelković | Vladan Andjelković | Foto Bojan Puhek

Vladan Andjelković

Foto: Bojan Puhek

Direktor televizijske hiše Planet TV Vladan Andjelković zapušča podjetje.

Zakaj odhajate z mesta direktorja televizijske hiše Planet TV?
Točno dve leti sta minili od trenutka, ko sem prišel na Planet TV. Televizija je finančno stabilna. Že vso svojo kariero sem vsakič znova začenjal delo na televizijah, ki niso imele finančne stabilnosti, in odhajal, ko se je stabilnost dosegla. Tako sem se odločil tudi tokrat.

Pričakovanja so bila velika. Ocenjujete, da ste svoj posel opravili dobro ali ne? Kako bi sami ocenili ti dve leti svojega direktorovanja?
Nisem direktoroval sam. Delal sem skupaj z gospo Tino Česen, ki je bila izjemna sodelavka. V letu 2017 smo, glede na leto prej, popravili finančni rezultat za šest milijonov evrov. Menim, da je to dober rezultat. Planetu sta se pridružila programa Planet 2 in Planet PLUS, širijo se studii za hišno produkcijo in sistem, ki ga prej ni bilo, je zdaj postavljen. S temi stvarmi sem zelo zadovoljen in menim, da je naloga dobro opravljena. Brez teh sprememb ne bi bilo prihodnosti Planet TV.

Pa je danes Planet TV res tam, kjer bi moral biti?
Navezal se bom na prejšnji odgovor. Brez faze, ki sem jo opisal, Planet TV ne bi mogel delati bolje. Izboljšati finančno stabilnost in hkrati znatno zvišati gledanost je mogoče le, če so na trgu objektivne okoliščine za normalno funkcioniranje vseh deležnikov na trgu. Na žalost ni bilo tako. Uradni sistem merjenja gledanosti v Sloveniji je zastarel in postavljen na takšen način, da se ne odziva na spremembe.

Če se vrnem na vprašanje: po tem zastarelem sistemu merjenja Planet TV še ni tam, kjer bi moral biti. Po nekaterih naprednejših sistemih, ki še niso uradno na trgu, pa je Planet TV že blizu položaju, na katerem bi moral biti.

Vladan Andjelković | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Znani ste po tem, da ste neizprosni. V rumenem tisku smo lahko brali o vaših domnevnih incidentih. Lahko zdaj kaj več poveste o tem? Koliko zapisanega dejansko drži?
Znano je, da je moj značaj, blago rečeno, intenzivnejši od povprečnega. Če k temu dodamo moj položaj in to, od kod prihajam, je jasno, da sem se pojavljal v rumenem tisku. Seveda je bilo vse to, kar se je pisalo, pretirano, a se nikoli nisem oziral na to, kaj piše v rumenem tisku. Ob tem se lahko zahvalim svoji partnerici Lili, ki je umirila moj značaj in s tem preprečila, da bi se še kdaj pojavil v rumenem tisku.

Obstaja kakšna odločitev, ki ste jo sprejeli v zadnjih dveh letih, za katero vam je danes žal?
Ne, nikoli mi ni žal zaradi odločitev, ki jih sprejemam.

Če je finančna optimizacija cilj Planet TV, kaj lahko ta televizija sploh še doseže?
Bomo videli. V televizijskem poslu je vse mogoče, če se trg uredi do popolnosti. Upam in želim si, da bi imel Planet TV lepo prihodnost.

Zdaj ste dve leti živeli v Sloveniji. Po čem je Slovenija specifična?
Kot vsaka država ima Slovenija dobre in slabe strani. Izredno je lepa in varna. Še posebej mi je všeč njen geografski položaj, v čemer dodatno uživam. Na zunanjepolitičnem področju je Slovenija, odkar je postala samostojna, opravila zelo dobro delo. Na notranjepolitičnem pa ima še veliko dela.

Moja največja pripomba je ta, da ko posameznik izstopa v nečem pozitivnem, ga večina želi potegniti navzdol, namesto da bi mu sledila. To je pomembno za družbeni napredek.

Kaj lahko od vas pričakujemo v prihodnje?
Lotil se bom drugih projektov, lahko pričakujete presenečenja.

Andjelković je bil pred tem generalni direktor Prve TV v Črni gori, poleg vodenja medijske hiše B92 Srbija je opravljal tudi funkcijo operativnega direktorja Antenne Group Srbija.
Ne spreglejte