SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pečečnik še ni podpisal pogodbe za najem Steklarske nove

3

termometer

Ljubljanska družba za poslovno svetovanje GSA, katere lastnik je Joc Pečečnik, s stečajnim upraviteljem Steklarske nove Štefanom Rolo še ni podpisala pogodbe za najem nepremičnin in opreme podjetja.

Rola je izrazil pričakovanje, da bo pogodba podpisana v četrtek, ko se Pečečnik vrne s službenega potovanja v tujini.

Za najem nepremičnin in opreme sta prispeli dve ponudbi Na razpis za najem nepremičnin in opreme Steklarske nove, ki se je iztekel pred tednom dni, sta namreč prispeli dve ponudbi, oddali pa sta ju omenjena družba GSA, in celjski zasebnik, ki je potem odstopil od ponudbe.

V šestmesečni najem je tako Rola ponudil nepremičnine, ki obsegajo proizvodni obrat, skladišča, pisarne, parkirišča in druge objekte velikosti 3950 kvadratnih metrov. Opremo podjetja pa sestavljajo steklarske peči in druga oprema s pripadajočim orodjem, drobnim inventarjem v lasti stečajnega dolžnika.

Koliko delavcev Steklarske nove bo Pečenik znova zaposlil še ni znano Rola od najemnika pričakuje zagotovitev neprekinjenega delovanja steklarske peči ves čas najema in ustrezno tekoče vzdrževanje predmeta najema. Po preteku polletnega najema bo ob neprodaji nepremičnin in opreme Steklarske nove možno skleniti novo najemno pogodbo.

Koliko delavcev Steklarske nove, ki so konec maja po uvedbi stečaja prejeli odpovedi delovnega razmerja, bo Pečečnik znova zaposlil, še ni znano. Med zadnjimi pogovori s predstavniki sindikata Steklarske nove je obljubil, da bo v dveh letih ponovno zaposlil vse nekdanje delavce podjetja oz. naj bi njihovo število celo podvojil. V začetku tega leta pa je bil prav Pečečnik tisti, ki je komentiral slabo prodajno usposobljenost sosednje Steklarne Rogaška, ki po njegovem mnenju ne more izdelati toliko izdelkov, kot bi jih prodali zgolj v ZDA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin