SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor na srečanju evropskih socialdemokratov v Madridu

4

termometer

Predsednik socialnih demokratov, premier Borut Pahor se bo danes in v torek v Madridu udeležil zasedanja sveta Evropskih socialdemokratov (PES), so sporočili iz SD.

Na srečanju bodo sprejeli manifest stranke za evropske volitve leta 2009, govorili pa naj bi tudi o ukrepih za oživitev evropskega gospodarstva.

Pahor se bo ob robu srečanja sestal tudi s španskim premierom Pahor se bo ob robu srečanja sestal s predsednikom PES Poulom Nyrupom Rassmussenom, s predsednikom socialistične internacionale Georgejem Papanderujem ter s predsednikom španskih socialistov in španskim premierom Josejem Luisom Zapaterom.

Svet PES se sestane enkrat letno v letih, ko stranka nima kongresa, na srečanju pa udeleženci oblikujejo smernice za delovanje stranke.

Skupina PES druga najmočnejša v Evropskem parlamentu Srečanje v Madridu bo, kot so zapisali na spletni strani PES, pomenilo začetek kampanje na evropski ravni pred volitvami v Evropski parlament, ki bodo junija prihodnje leto. Skupina PES je sicer za Evropsko ljudsko stranko druga najmočnejša v Evropskem parlamentu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin