TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2010,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 10.53

8 let

Novinar Matjaž Gregorič, kandidat za župana občine Naklo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za župana občine Naklo bo na bližnjih lokalnih volitvah kandidiral tudi novinar Matjaž Gregorič.

Kot je povedal na novinarski konferenci, je odločitev, da se spusti v bitko za naslednjega župana občine Naklo, v njem zorela kar precej časa. Neodzivnost občinske uprave na težave ljudi, zavračanje vseh drugače mislečih, neuresničitev nekaterih ključnih projektov in nenazadnje tudi nekaj zgrešenih investicij, so med drugim motivi in izzivi, da se je kot županski kandidat odločil sodelovati na volitvah.

Pomanjkanje politične kilometrine kot prednost? Dejstev, da za seboj nima omembe vredne politične kilometrine, da ni član nobene politične stranke in da ne pozna vseh ozadij dela občinske uprave, si šteje kot slabost, ampak morda celo kot prednost. V zadnjih letih so se namreč, po prepričanju Matjaža Gregoriča, v občini Naklo razrasle številne povezave občinske uprave in nekaterih gospodarskih subjektov, ki obvladujejo celoten razvoj občine, te pa niso vselej v skladu z željami in potrebami prebivalcev.

Na mestu župana se bi zato zavzemal za drugačne razvojne prioritete, ki bi bile prilagojene večjemu delu občanov, predvsem pa bi rad rešil nekatere težave, ki se vlečejo že vrsto let.

V ospredju cestna in komunalna infrastruktura Ne želi kritizirati dela sedanje občinske uprave, niti ne obljubljati neuresničljivega. Njegov program obsega tri ključna področja, in sicer cestno ter komunalno infrastrukturo, skrb za okolje in družbene dejavnosti.

Med prednostne naloge pa si je v primeru izvolitve zadal ureditev cest skozi naselja za izboljšanje prometne varnosti (zavzema se za takojšnjo prepoved prometa tovornih vozil nad 7,5 ton skupne dovoljene mase skozi Podbrezje), prizadeval si bo za čimprejšnjo odstranitev asfaltne baze iz Podrebri, ki je že dolga leta nerešena težava, ter za presojo vplivov na okolje nekaterih najbolj motečih industrijskih obratov, zavzema se tudi za čimprejšnji začetek gradnje novega vrtca, vendar na lokaciji v bližini šole in brez novega kreditnega bremena za občino ter za ureditev novega nogometnega igrišča.

Ne spreglejte